Apotekarprogrammet - Livets mästervärk...

...eller livets stora misslyckande??
 
Skrev min 4:e tenta idag och den var skitsvår! Inte alls så "snäll" som tidigare års tentor vi fått att träna på och blivit anvisade till när vi frågat om instuderingsuppgifter osv. Jag hade gått in på att känna till det mesta översiktligt och relativt ingående, för memorera specifika reaktioner i detalj det skulle vi minsann inte behöva göra sa föreläsarna när de matade oss med powerpoint bilder och 2000 olika enzymatiska reaktioner. Och på tantan; BAM "rita upp hur ???? binder till &&& och besktiv händelseförloppet där efter" typ. Det var just sådana frågor de sagt INTE skulle komma.... Kan tillägga att enzymet de ville ha uppritat hade jag aldrig hört talas om ens en gång så jag kunde inte ens chansa.
 
Utöver flertalet frågor jag aldrig ens hört talas om så vände jag på en viktig grej som jag förlorade MINST 3 poäng på. Det som var mest iriterane var att jag HADE skrivit rätt från början men sedan blev osäker och ändrade till tvärt om. När jag sedan kom ut från skivningen o kollade i boken hade jag såklart haft rätt från första början..........
 
Fick även resultaten från Biokemitentan igår. 7 poäng från godkänt - ("U>#TY!r3f#ÅP!"#)
Fast den var inte "svår" iallafall, och den skiljer sig inte supermycket från det vi läser nu så jag ska försöka skriva om den redan nu i mars så jag får den ur världen.
 
Bittert att inte lyckas med tentorna, men jag  lyckas trots allt se det från den ljusa sidan:
Trenden går ju åt rätt håll iallafall:
 
1:a tentan typ 22%rätt,
2:a tentan 37% rätt,
3:e tentan 43% rätt
Så det går åt rätt håll iallafall!! Och jag har ju vetat om min "träskalle" från första början. Jag kan upprepa ett namn/ord två hundra gånger och inte ens namnet sitter efter det, ännu mindre vad saken i fråga används till och är bra för osv, har den där spärren väl gått på för en grej är det nästan omöjligt. Medan det räcker med att höra andra grejer EN gång i förbifarten på en föreläsning o det sitter för alltid. Och så har det alltid varit. Lite som på jobbet, har man en gång börjat blanda ihop två ungar är det ta mej fan OMÖJLIGT att skilja på dom sen. Tilde och Sigrid är skogstokiga på mig efter två års förvirring.
Ibland hjälper det att hitta asociationer för att minnas, men då ska de vara på "min nivå" också (Att komma ihåg nånting vettigt det går inte för sig, men jag glömmer aldrig molekylen Indol för det är den som gör att bajs luktar bajs, men den är en vanlig beståndsdel i parfymer för i små mängder luktar den gott) Ja typ såna grejer de sitter tamejfan!!
 
Kanske man kan doktorera i kiss o bajshumor istället?
 

Skämt o o sido, jag får tuffa till mig vad det gäller min självdiciplin helt enkelt. o plugga MERA. TV tittandet är nu mera nerskuret till 30 min "vaken tid" förutom tisdagkvällar för då äre filip o fredrik o de håller på i typ 1 timme. Sen tittar vi ju alltid på nått när vi ska sova, me ndet är inte många minutrar jag brukar hålla min vaken ;)
 
Mitt nya motto kommer vara (eller ska tamejfan ta o bli)
 
Vaken?- Plugga!
 
Och så skruttaluttan också då såklart <3
 
Nu blir det stallet o löshoppning på schemat!
RSS 2.0