Stjärtrutor...

alltså ungar - haha!
 
Förra veckan visade jag dom hur man gör schackrutor på hästrna (fuktig päls o mankam, ni vet). Idag kom ungen o fråga om hon fick göra stjärtrutor idag med. Haha, ja varför inde, de sitter ju på "stjärten" ;) 

Fina familjen Bonnlurk

Ja jisses. Är det nått vi kan så är det krångliga bilaffärer! Och det där med sneaky bilmekaniker sen... 
 
Jag hade ju en volvo en gång i tiden. Sedan köpte jag golfen av bror och sålde volvon till pappa. Men golfen hade ju ingen dragkrok så jag köpte tillbaka volvon , eller böt den mot golfen rättare sagt. Eftersom volvon tog inte tog sig uppför backarna till jobbet på vintern så då bytlånade vi bilar under vinterhalvåret - jag fick ha golfen o de hade volvon. Sen fick Timpa tjänstebil med dragkrok så då kändes det onödigt att ta tillbaka volvon för den drog så mycket bensin....
Tills en dag när golfen började bli lite skruttig och jag ville ha dragkrok igen. Aha, då kan jag ta tillbaka min volvo tänkte jag! Men nej, se den var såld - de hade bara glömt att berätta det..... Den skulle slaktas till EPA dessutom ;)
Då tyckte de att jag kunde ju ta mammas gamla V70 om jag nu ville ha hem nått med dragkrok på.... fast sen börja de fnissa lite grann för då kom de ju på att den inte hade nån dragkrok, så det gick ju inte - oh lord.
 
Ni som känner min familj kan nog se framför er hur de sitter där i "lillsoffan" i vardagsrummet, med skitiga nävar, långkalsonger o en rom o cola i handen. och med all sannolikget något bilprogram på discovery på på TV:n trots att de sett samma avsnitt sådär 3 gånger tidigare. Där smider de sina plader och den ena är snurrigare än den andra <3
 
 
Senaste vändan har varit att få igenom golfen genom besiktningen. Avgasvärden som krånglat = Dyrt. 
Jag föreslog då att eftersom bror köpte golfen för 800 o sålde den till mig för 8000 (vilket tog 2 år för mig att få reda på ;) ) kunde det gott ingå livslång garanti på den där bilen....
Den garantin kunde gå genom pappa tyckte han, hehe.
 
Vad säger farsgubben då? Nänä, det där fakturerar vi till ägaren - dvs stackars mamma som hamnat kvar som slutgiltig ägare efter alla köp/byt/sälj turer oss imellan. 
 
Slutet gott allting gott för min del i alla fall ;) Hihi
 
 
Om en månad bär det av på en veckas semester i hemmatrakterna igen, can´t wait once a bonnlurk allways a bonnlurk <3
 
 
 
 
 
 
 
 

still broken

hopp - jag har blivit lite styv i korken nu de sista veckorna. Många saker jag bestämt mig för att hinna med - trots allt. 
Som vanligt har jag för bråttom och åker på bakslag. Men jag VILL ju så mycket, helst allt på en gång. Och jag mår ju BRA när jag bara går här hemma o drar!!!!!!!!!!! Dessutom har jag inte mycket till övers för oflexibla oeffektiva människor (det var det där med självbild och hur man ser på andra som skulle tränas på ja...).
 
Kom till jobbet i onsdags med målet inställt på att bli klar en timma tidigare än sist - nu har jag ju mer rutim, känner igen hästarna och har framförallt inte ryggskott som sätter stopp för effektiviteten i arbetet. Jag slår upp ögonen och möts av regn. Dvs regntäcken ska på på sådär 15 hästar. Och ridskolehästarna hade sovit inne - alltså ytterligare ett stall att mocka och packa höpåsar till. + att 2 åringen och en till ponny flyttat hem från betet. 
"knöliga" fölisar som låg och sov, tvunget skulle dia osv preciiiiis när det var deras tur att gå ut. suck - men de är ju fööör söta ändå <3
Dessutom var alla boxarna supergrisiga så mockningen tog extra lång tid, + att de var 7 boxar och 3 spiltor extra. 
Ni vet känslan när man drömmer att man aldrig blir klar eller aldrig kommer fram?Jag hatar den känslan! När det känns som att man trampar vatten och bröstet ska explodera. 
 
Sen skulle jag hem, duscha, packa o in till stan för en fika innan tåget hem gick. Kom hem, duschade packade och så var det dax att åka till tåget. Timpa skjutsade mig. Då kom den där mycket otrevliga och intensiva tröttheten över mig igen. Samma trötthet som kom efter första skoldagen. Det GÅR bara inte att hålla sig vaken och man känner sig lixom vimsig i bollen. Disträ. Slocknade och sov som en stock i bilen in till centralen. Sen nannade jag vidare gott på tåget.
 
Tröttheten botades med mammas köttbullar och mos och en tidig kväll i sängen med kissekatterna där jag slocknade ganska omgående igen.
Gårdagen spenderades till störst del framför TV:n och ute i svampskpogen, vilket är avkoppligt deluxe!
 
 
 
Denna veckan kommer jag jobba en hel del - kör en 6 dagarsvecka med första dagen gjord idag - 5 days to go! Jag vill verkligen klara av den samtidigt som jag verkligen vill klara en omtenta den 10/10. Dels för att det är den roligaste kursen hitills, men också för att jag får CSN nästa termin om jag klarar den
OCH att jag får tillgodoräkna mig halva första kuren på nästa termin om jag har fått godkänt i denna - anatomi och fysiologi. 
Så vill jag verkligen hinna med att rida också, hästen är fräch och det har känts så bra den sista tiden!!! 
 
Suck som vanligt kommer det väl bli hästen som prioriteras bort först och skolan sen. Jobba måste jag ju. 
 
Tänk - kanske det går att förhandla och resonera liiiite grann med kroppen ändå? Efter den 10:e har jag ju inget mer att göra innan jul i så fall. Förutom att jobba då. Jag provar att pressa liiiiite. 
 
Missade dessutom veckans KBT så det finns ingen förutom Timpa som kan skälla på mig :)
 
 
 
 
 
 

Morgonmys

Hemma på snabbvisit och hämtar bilen.
 
 
 
 
En riktig frukost med varm oboy och limpmacka med billingeost!
 
 
 

Vad hände sen?

Minns ni att jag sökte jobb som läxhjälpare i våras?
 
Det lät som något som skulle passa mig som handen i handsken. Jag som själv har/har haft det kämpigt i skolan och som samtidigt älskar att undervisa. Förmånen att få hjälpa elever att förstå och skapa ett växande intresse för kunnskap hade verkligen varit något för mig. Att hjälpa någon klara hägstadiet eller gymnasiet, MEN nu visade det sig att detta var inte fallet....
 
"visst finns det dom som har det kämpigt också" sa supersnobben som ägde företaget och som skröt mer över sitt nya kontor högst uppe i "läppstiftet" med utsikt över hamnen än vad han tycktes vara intresserad av att hjälpa elever som har det svårt att klara skolan. 
 
Majoriteten av de som använde sig av läxhjälpare var tydligen de som "skulle skriva MVG". De som skulle ta sig in på jurist, läkar eller handels direkt efter gymnasiet samt skriva 2.0 på högskoleprovet.
Tack och hej sa jag då, för har man ett så pass bra läshuvud att man sedan ska klara av detta då får man fan ta sig dit på egen maskin. Då får man lära sig att lägga upp sina studier på egen hand, för hur ska de klara sig på utbildningen sen?
 
Nä, som sagt, jag trodde att det rörde sig om att hjälpa de som inte riktigt klarade godkänt att bli godkända - inte att hjälpa de som redan hade förutsättningarna för att lyckas!
 

En vecka senare

Efter andra dagen (!!) i skolan kom en ny härdsmälta. Nu har Tim "sjukskrivit" mig minst fram till apil för han vill inte se mig gå sönder helt säger han. Bästa, bästa Timpa. 
 
Så, den  senaste veckan har jag krälat runt här i slammet och försölkt vänja mig vid tanken på att vara en lat jävla slacker i vinter. Och för att riktigt strö salt i såren lyckades jag givetvis pricka in både den första OCH den andra visningen på gården..................
 
Jag har försökt vänja mig vid tanken på att vara hemma den här terminen. Visst inser jag också att det är en ohållbar situation osv MEN jag ä uppvuxen med, och har alltid levt efter mottot att allt går om man bara vill. Om man bara vill tillräckligt mycket och jobbar tillräckligt hårt. 
Well, i've got news for ya'll - det funkar inte alltid så! Inte när man går sönder!
 
Nu ska jag,förutom att försöka sluta grina 40 gånger om dan, jobba på att skapa bättre tankar om mig själv. Jag har fått i läxa att ändra min självbild. Att få mig själv att inse att jag inte är lat utan sjuk. Att det är ok att bara jobba deltid en termin eller tåv och bara må gott. Hur lång tid det nu kommer att ta att acceptera....
Jag fick även i läxa att sätta saker i ett längre tidsperspektiv, i framtiden spelar det ingen roll om utbildningen tar 5 eller 7 år att bli färdig med. Eller att det inte blev vi som tog över just den här anläggningen, för vi kommer hitta en ny i framtiden. 
 
 
Ett litet ljus i mörkret är en av min nya elev (japp, ni läste rätt, det finns tydligen folk som fortfarande värdesätter de "vanliga värderingarna" inom dressyren till en billig peng trots allt- jag har privatelever igen !)
Denna mycket kloka mäninska är är ett år äldre än mig, har 4 (!!) barn och pluggar till sjuksköterska. Hennes plan är att gå den "långa" vägen till läkare, vilket bara det i sig är beundransvärt tycker jag. Att först bli sjuksköterska och jobba mer normala tider när barnen är små och sedan, när hon är runt 40 utbilda sig vidare till läkare, när hon kan viga sitt liv åt jobbet. 
Detta fick mig att känna mig lite lugnare med min egen tidsplan. Livet kanske inte tar slut vid 30 trots allt, och alla kanske inte måste vara "klara" innan dess.... ?
 
 
 
 

Hur ska detta gå?

Jaa ni, i morgon ska jag ge mig på att åka kommunalt in till tandläkarn.....
med tanke på att jag både är extremt åksjuk OCH har extremt känsliga kräkreflexer kan detta gå lite hur som helst. 
bara de kommer i närheten med sina fingrar o miljoners pryttlar, eller när man ska bida på den där äckliga, vassa plattan om de "fotograferar" brukar jag ha problem med att hålla tillbaka kväljningarna!
 
Jag får väl göra mitt bästa och ladda upp med åksjuketabletter i god tid innan. och så får det åka med ett ombyte kläder ut i fall att. Man vet adlrig, de kanske vill tvinga på en den där sjukt äckliga bananlacken som får magen att vända sig ut och in!
 
Det spörs o se hur det går i morgon - om jag lyckas tygla min kropp eller om det blir kaskadspya á la belize ;)
 
Hur som helst har jag en fullspäckad dag - och ännu mer fullspäckad blir den tack vare länstraffiken som segar ner allt så till den milda grad. Hoppas bara att alla bussar och tåg kan vara i tid åt minstonne, det har de ju klarat av TVÅ dagar i rad nu - det ni!

"Bella Swan"

Likt Bella i Twilight bygger jag upp en ogenomtränglig aura runt mig. Men istället för att skydda mot onda vambyrer superkrafter ska den skydda mot alla frestningar utanför studierna. Målinriktningen och inspirationen är på topp, nu ska jag klara den här jävla kursen - och det gör jag bara om jag skapar diciplin från början (dörför jag skriver sånt här på studietid...)!
 
Nu har jag haft min semester och min lediga tid där jag har kunnat göra precis vad jag vill och sommaren har varit otroligt bra!!
 Nu är det dax att plocka fram diciplinen igen nu är ledigheten över! Jag kan inte slita mig i stycken för att hinna med allt den här gången också!
Det är såklart jävligt lätt att va pepp såhär efter första föreläsningsdagen, men jag ska göra allt i min makt för att hålla detta vid liv! 
 
Skönt att veta är att denna fokus bara sträcker sig över 2 månader - för sen är kursen slut!
 
Så detta kan ni räkna med att fokus ligger på de två kommande månaderna:
 
# Bara arbeta mina ordinare dagar (+ de två kvällar jag redan lovat bort). tråkigt nog kommer jag missa viktiga föreläsningar dessa kvällarna + på två ordinarie kvällar. Min första tanke var givetvis att ta ledigt de dagarna, men det sa bankkontot blankt nej till!
 
# INGEN socialisering hur lockande det än verkar. Här är tyvärr min svaaaaaaga punkt, man är rädd för att säga nej för man undrar vad de ska tycka. Och man VILL ju träffa sina vänner och bekanta! Till och med telefonsamtal kommer de närmsta månaderna att disrtibueras till "överflödig tid" - tex pendeltid. Vad passar bättre än att telefondejta sina vänner/familj när man sitter och har tråkigt på tåget eller bakom ratten? 
 
# Stallet - även här kommer det att prioriteras rejält. 
Ridning ligger inte på kartan innan november om jag inte får såndär hjärnblockad som jag får ibland när jag pluggat för mycket. Det "bästa" är att jag kan överlåta ridningen på sambon med fläckfritt samvete nu när vi bara har en häst. Dessutom gillar han att rida och jag att mocka - perfect match kallas det!
 
Vi har till och med kommit överens om att jag gör stallet och groomar medan han rider hästarna ;)
 
Visst är det bland det bästa som finns att rida på min lilla pärla, men inte när man ändå bara stressar över annat, försöker "göra det snabbt" och allt bara blir fel och slutar i en väldigt osjyst och omotiverad dragkamp mellan mig och henne. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu börjar pusslet

Eftersomm POO (min bil) är sjukskriven för tillfället och kurerar sig på annan ort blir det lite pusslande för att få ihop vardagen en tid framöver.
Värst blir väl fredagarna när jag måste åka till jobbet senast 15 - då gäller det för timpa att jobba på så han hinner hem. 
 
De första 2 månaderna kommer vara ganska fullbokade då jag läser om organkemikursen och samtisigt läser två kvällskurser på kvartsfart. 
 
Det jag kommer läsa denna terminen är
Organkemi 15hp (igen, men utan alla labbar denna gången, de är jag ju redan godkänd på)
Affärsutveckling 7,5hp
och djurs beteende7,5 hp
 
Har även ansökt om gymnasiekurser i företagsekonomi och bokföring som i så fall börjar i mitten på oktober. Får de om jag blir antagen där, lite tveksamt efter som de går i en annan kommun. fast å andra sidan så finns de inte att läsa i vår kommun över huvud taget så det kanske går ägen ändå. 
 
En klasskamrat tyckte det var väldigt "nyttiga" kurser att spendera tid på när man ändå "sitter och väntar" på att ofrtsätta på apotekarprogrammet. 
 
Vem vet, det kanske blir både eget apotek och eget inackorderingsstall i framtiden. fast nä, jag ska ha ett välbetalt jobb där jag kan jobba typ halvtid och släppa allt när jag går hem och sedan ha hästverksamhet vid sidan om. Typ inackorderingsstall och minimal ponnyuppfödning är min framtidsplan. Gärna ett så pass stort ridhus att man kan anordna många roliga aktiviteter också. Och gymkhanaträningar! 
 
 
RSS 2.0