Dear Santa

Snart julafton. Och ingen julkänsla har infunnit sig i år...! Jag har inte ens någon julgran!
Att vi skulle dra ner på ntalet julklappar i år var ju bestämt sedan länge, att hitta 47 julklappar under granen hos en familj på 4 st varav två vuxna barn var både lite äcklande och ångestframkallande, men guuuud så fint det var alla fina julklappar låg därunder.
 
I år har jag önskat mig en ny startmotor till bilen. Och torkarblad. FY FAAN vad meckigt det är med EN bil, TVÅ jobb och ett stall 1,5 mil bort - där vi oftast står för 3 pass om dagen. Meckigt är bara förnamnet.
 
 
I smyg önskar jag mig ett nytt träns till Feelia. och ett nytt panband med lagom mycket bling, men ännu har jag inte hittat något med "realistisk" prislapp på.
Så är det väl när man är kräsen, för min kombo tycks tydligen inte existera...
# Mörkbrunt
# INGA mässingspännen
# INTE vita sömar
#INGA "krokar"
# VANLIG käkrem
# Gärna nackstycke med padding eller anatomisk utformning
 
Typ av nosgtimma spelar egentligen ingen roll, det har jag ändå en redan som jag är nöjd med, men det måste gå att kombinera den jag har med huvudlaget om den som förjer med inte är fin. Den ska vara bred, "blank" fast inte lackad, fodrad med mörkbrunt eller vitt foder och ha tillbakaknäppning.
Kandar skulle också funka om inte både stångens och bridongens sidstycken sitter fast med nackstycket.  

Stärkande

Ja, det är både stärkande och en riktig motivationshöjare att faktiskt klara tenta på tenta. 5:e på raken som jag klarar nu, även om de tre sista har varit enklare då alla har 5 svarsalternativ och bara ett är rätt.Dagens var dock svår, tänk att man kan verkligen känna av vilka föreläsare som kommer ge oss fittiga frågor!! Denna kursen hade vi en sån på, givetvis på 2 krångliga områden. Alla hans frågor krävde att man skulle ange vilket svar som var "mest rätt" vad gällde hans påståenden... flera av alternativen kunde givetvis vara mer eller mindre rätt!
 
Nu blir det till att åka hem o baka pepparkakor innan jobbet :)

Keep her happy

Veckans ridning har gått ut på att hålla Feelia glad och motiverad. Hon blir som sagt lätt lite "höstdeprimerad" så här års. Jag misstänker att det har med de där förbannade älgflugorna att göra eftersom vi faktikt inte vågar oss ut annat än til ridhuset under den perioden. Och så ÄR jag dålig på att variera mig i ridningen.
 
Veckans som gått har jag och skrutt spenderat på följande sätt:
Måndag: Red ett lätt pass i paddocken. Började med skänkelvikning "mot staketet" på långsidorna - nyttig och passande gympa för henne! Sedan blev det många övergångar mellan skritt och trav. Av någon anledning tycker hon det är jättelatcho att få byta galopp så det brukar hon få latcha runt o göra när jag vill få fram mer bjudning. Orena, höga, klumpiga, ibland bara fram och ibland inte alls. Men ibland blir de "fina". Vi ska alsrig göra några bytesserier i framtiden ändå så det spelar inen roll!
Glad häst får man iallafall - bjöd till och med på en brall *iiiih*
 
Tisdag: En liten uteritt i alla gångarter - Pigg pigg pigg men cool!
 
Onsdag: Travbommar i paddocken på böjt spår. Fokus på ställning/böjning och på att höger bak skulle trampa på. Luft och tryck i steget istället för att rusa över. Det gjorde hon faktiskt jättebra!
 
Torsdag: Vila
 
Fredag: Igår plockade vi fram en tunna och 2 flaskor. Hon var pigg och frammåt på uppvärmningen men mjuk och fin. Hon kändes vääldigt lugn när vi red ner för att plocka första flaskan från tunnan, tänkte att det kanske var så länge sedan så hon kanske hade glömt - men icke! I samma ögonblick som jag vänt runt och lutar mig ut för att ta flaskan så skjuuuuuuuter hon iväg!! Lillskruttan kom tydligen i håg hur det ska göras trots allt, en var karusellen igång ;) Passade på att jobba henne en del i galoppen när hon ändå hade så mycket motor, vilket tydligen var väldigt jobbigt!
 
Lördag: 1,5 timmes uteritt i strålande sol! Mycket skritt,  men vi hann med 2 galopper på en fin grusväg och en liten galopp över en fin liten äng med ett dike att hoppa över - till Feelias lycka!
 
Imorgon får vi se vad vi hittar på, troligtsvis vila helt eller skritta med barbacka bort till ridhuset.
   

Ett tag sedan sist

Snart jul hörni! Fast i år blir det nog ingen julgran... Tänkte baka en andra omgång lussebullar istället. Annars brukar jag ta in granen vid lucia, så får man drygt en vecka hemma med den innan der bär iväg hemåt över jul. 
 
Vad har hänt sedan sist då? Klarat en tenta till faktiskt! Den "sista" skriver vi nu på torsdag så är mitt uppe i det plugget. känns bra fast ändå lite lurt. Har inte lyft ett finger under denna deklursen så jag har en del att ta igen, men samtidigt har vi sjukt gott om inläsningstid så jag ligger ändå i fas. 
 
Hästen har tagit det lugnt den sista tiden, har känts lite omotiverad och så som hon brukar göra om hösten, lilla skruttan är en skör individ som blir höstdeprimerad ❤️ Nu har vi börjat komma igång lite smått igen. I måndags slog hon till med -antagligen- den första brallen någonsin och i tisdags kväll gav vi oss ut på tur i bäckmörkret! Pigg, glad och stencool i mörkret! "Jaha, ok idag går vi över den susande E6an istället för under" var väl ungefär hennes reaktion när vi för första gången red över bron över motorvägen. Smal, enfilig bilbro med ett räcke som man själv sitter en bra bit över - där gäller det att inte trilla av...!
 
Mer då? Tågluffande upp till Avesta med ett gäng akvariefiskar i resväskan i mitten på november för att prova på att vara en äkta köttbonde för ett par dagar. Och småbarnsförälder.... Jag har bland annat klarat konststycket att få på en overall på en ringlande, kringlande ett och halvt åring i baksätet på en bil... och att reda ut en hungrig, skrikande, arg "bebis" i  kön på mataffären - det ni 😉
 
Fick dessutom möjligheten att "besöka" denna lilla godingens tvillingbror när vi var där och städade undan efter allhelgona... Mindre trevlig upplevelse, men en väldigt finns sten...
 
2 underbara dagar när allt kändes nästan som vanligt. Som det kändes sommaren 2010. Fastän så otroligt mycket hänt sedan dess!
 
Just det, en massa god mat blev det såklart också😂
 
RSS 2.0