Kids?

Nej tack.
 
Varför är det inte ok att tycka så som kvinna? Mycket märkligt, för de flesta karlar som delar samma åsikt har tydligen all rätt i världen att känna så!
 
 
Jag tycker att man ser många människor runt om i samhället som skaffar barn av vääääääldigt märkliga anledningar.
typ "jag och min sambo har det lite knackigt, men ett barn för oss säkert mer samman och kommer göra att vi bråkar mindre..." hur tänker sådana människor lixom.
 
Eller någon ensamstående som gör allt för att få ett barn för de vill ha någon som byr sig om dom och ser upp till dom.
 
Den roligaste (och kanske den vanligaste) anledningen är ändå att de inte vill bli ensamna när de blir gamla. WHAT? Hur tänkte de där lixom??
Vem tror ni är ledsnast? Hulda 87 som sitter på hemmet och minns tillbaka på sitt liv. Hon har aldrig haft några barn, de flesta av henne vänner har gått bort eller är för dåliga för att kunna hälsa på. Det är nog sånt man får räkna med när man blir gammal, och det är bara att gilla läget. Inget att göra åt saken.
Agda 85 sitter också på hemmet och minns tillbaka på sitt liv. Hon har tre-fyra barn och en hel drös barnbarn spridda i olika åldrar. Agda undrar när någon av alla dessa människor ska ta sig tid att hälsa på henne. Hon vet ju att de finns där ute allihopa! Pigga och krya, nog borde de ha möjlighet att komma lite oftare än ett par gånger i månaden? De få gånger de väl kommer på besök väljer hon antagligen att inte låtsas om att hon ser hur de ständigt sneglar på klockan. Hur de tänker att de har någon annan stans de borde vara.
 

Jag vill gärna inbilla mig att det är lättare att förlika sig med att man hamnar ensam på ett hem på ålderns höst om man inte har några efterföljare "där ute" som lever sina sprudlande liv. Någon som man offtat hela sitt eget liv på, som inte ens kan avvara ettpar timmar i veckan på en.
 
 
Ändå har jag blivit grymt faschinerad av fortplantningen.
Vi har läst en hel den utvecklingsbiologi nu på slutet och det finns inget som är så spännande!!! Hur en enda cell kan befruktas och sedan dela sig till en hel koloni, för att sedan få olika uppgifter och cellerna vandrar till rätt plats. Helt grymt hur vår natur är funtad alltså!!
 
Tänk om man skulle kunna befrukta ett ägg in vitro och sedan få det att börja dela sig för att sedan differentieras och genomgå gastrulering. Tänk att kunna studera och kartlägga människans utveckling lika bra som man kunnat göra på tex grodor och bananflugor! Tänk om man kunde göra en liten människa i ett provrör!!
 
Det känns sorjligt när det går upp för mig att jag antagligen inte kommer leva den dagen det blir möjligt att skapa ett däggdjursembryo i provrör. Men hoppas kan man ju alltid!!
 
Eller tänk om man kunde koppla in ett elektronmikroskop genom den gravidas mage, så man kan kartlägga de olika faserna vid celldelningen. Det skulle också vara grymt!
 
 Jag nöjer mig inte med att man odlar stamceller på avskurna förhudar, eller av gamla navelsträngar, jag vill ha mer "freaky" sience!!
 
 
 
 
 

Fredag och finklädd

Ja, det blev ju finkläderna på i fredags då vi var ute på resturang med Tims mamma moster och bror. ALLA i den familjen fyller i april eller maj... Tänkte inte på att dokumentera det hela med en bild, men det fick bli en svart klänning med vita prickar och en kofta över. Ögonskuggan och nagellacket gick i grått.
 
När jag skulle välja outfit började jag tydligen i lite fel ordning. Jag tänkte välja ut ett passande nagellack innan jag valt vilken klänning jag skulle ha, men då får jag höra kommentaren "men det är ju som att välja färg på passpoalen innan du valt färg på själva schabraket"
Klockren liknelse från en karl tycker jag, LOVE IT, LOVE HIM!!!

Imorgon gäller det

Ja, imorgon kommer veterinären ut och kollar Feelias ben.
 
I onsdags kom hon in från hagen och var rejält svullen över senorna högt upp vänster fram. Och HALT.
Sen dess har hon vilat i rasthage. Svullnaden har gått ner fint och när man spolat en stund försvinner den helt. Inga bubblor i senan som Moonlight hade. Men jag är orolig ändå eftersom det var så varmt och svullet på onsdagen. Det borde inte vara en senskada, men man vet ju aldrig, med tanke på att hon var halt i både skritt och trav.
Nu är hon ohalt i skritten iallafall. Traven har jag inte vågat kolla, känns bättre att vänta på veterinären ifalldet nu skulle vara något med någon av senorna.
 
Passade nästan bra med lite sjukhage, så jag kunde behandla hennes mugg lite mer effektivt. Den har smugit sig på igen. Det märktes att hon blivit väldigt tjock och svullen framförallt i hennes lymfangitben, men jag kändeinga direkta knottror. Det kändes mest som att huden var väldigt tjock. Men jag bestämde mig för att klippa bakbenen i söndags igen, och där under "all pälsen" fanns det mycket skorv att pilla bort vill jag lova!
 
Visst pälsen är till för att skydda, men hon står ju nästan konstant fuktig med den kvar. Har upptäckt att det funkar bättre att klippa benen. Då kan man komma åt att pilla bort och smörja in de skorviga områdena ordentligt. Och så torkar hon nästan direkt efter spolning!! Och då är hon inte ens en "hårig" häst, hur sjutton tar man hand om hästar med mycket hovskägg, det lär ju hända hur mkt som helst där inne i djungeln utan att man märker nått!

Några av alla anledningarna som gör min sambo till den bästa i världen

1: Han förstår vad det innebär när jag förklarade för honom att han betyder precis lika mycket (kanske mer) som hästen gör för mig. Han ansåg själv att det var det finaste någon sagt till honom.
 
2: Han luktar mig i håret och utbrister "mmm, du luktar Feelia"!!
 
3: Han kan vakna med ett ryck när han drömt en mardröm och förklara att "jag gick ju med en barnvagn"!!!!!!!
 
4: Han skickar iväg mig till jobbet med komentaren "Skäll på barnen", och till skolan med kommentaren "var nu snäll mot de andra barnen"!
 
5: Han har fruktansvärt bra hand med griniga ston som sätter sig på tvären. Dessa magiska krafter fungerar även på en grinig liten kärring.

 Den vita faran är som en boaorm; när hon väl ska gosa klämmer hon lixom fast en ;)
 
 
 
Den bruna pluttan gosar lite mer sofistikerat, och har världens sötaste "morotsbrumm" (vilket funkar precis lika bra till maskrosor)

Druglord?

Drömde att jag börjat knarka härom natten, jag undrar hur man ska tyda såna drömmar??! Och nått uppåttjack var det inte heller. (vilket jag borde drömma om, tänk att orka vara vaken flera dygn i sträck, vad mycket man skulle hinna med då!!) Nej, det såg precis ut och smakade som strösocker. Man la sockerkornen under tungan o sen blev man helt goig i huvet.I drömmen framgick det aldrig om det var jag som kokat ihop dessa små ktistaller eller inte, men nått ska jag väl kunna ha min tuffa utbildning till iallafall tycker jag!
Haha, det kan ioförsig bero på en smärre sockerschock då jag tryckte en maraboukaka typ I sängen som kvällsmat efter ridningen!!
 
Det har blivit mycket sånnt på sista tiden. Mycket "unna" sig över huvud taget faktiskt!
På scandinavium gick det sådär 1500kr på hästprylar. Timpa köpte en brösta o 2 hjälmöverdrag och jag köpte ett schabrak och 2 kingsland yllevästar.
I förra veckan råkade jag hitta ett akvarium på blocket som jag såklart var tvungen att köpa. Det var ioförsig en väldigt bra affär, 500 kr för filterpump, syrepump, svart grus, akvarium på 110 liter, tillhörande möbel, diverse inredning, vattenberedningsmedel, håvar, ja you name it. Allt för 500 kr som sagt!!
Och i helgen bar det av ner till ullared. Gick väl ytterligare en 1500 på hästprylar. Ett schabrak, handskar o tischa till Timpa, ett schabrak, handskar o några tröjor till mig. Sedan blev det 2 set gemensamma benlindor, lite flugspray, schampo, ekololja o lite annat småplock. Ioförsig bara "bra att ha grejer"
 
Dåliga på att storhandla har vi också varit den sista tiden vilket såklart leder till att jag varit extremt dålig på att laga mat. Mkt värmpizza i ugn eller mackor har det blivit, vilket är ganska dyrt faktiskt!!
 
Näe, nu gäller det att dra åt sparremmen igen så vi kan få vårt huslån när den dagen väl kommer (eller ha råd med veterinärräkning när den dagen kommer, för det gör den alltid förr eller senare)!! Skulle va gött o fläska upp hela handpenningen i ansiktet på bankgubbarna redan vid första mötet. Det blir väl ioförsig "ingen konst" då vi ska leta hus hemma i skogarna. Där får man nästan ett helt hus för samma summa som handpenningen ligger på på ett motsvarande hus här nere!!!
 

Aningens flyt

Ja, ibland ska man tydligen ha lite tur med sig iallafall. Klarade min organkemi till sist. Gränsen för G på chalmerstentorna är 50% (dvs 50 poäng). Jag fick 50 exakt!
Jag har inte hämtat ut tentan än så jag har inte sett hur rättningen ser ut men jag har en kännsla av att de rättat lite "snällt" denna gången.
 
Jag undrar varför vi har råkat ut för alla storpslott till lärare för? Det känns som att de vill kugga oss. När man sedan gått på samma föreläsningar eller tentat samma kurs för andra lärare har det varit ett helt annat upplägg! Typiskt!
 
Men men, nu har jag iallafall den viktigate kursen klar inför hösten. De andra brukar man kunna söka dispens för inför höstterminen om jag inte skulle klara dom innan dess.
 
Nu har jag kvar båda delarna i Oorganisk kemi från i höstas. Den är prio ett just nu och den tentar jag den 12 juni.
Jag har även kvar en omtenta i Cellbiologi II, som jag ska skriva imorgon. Detta känns dock inte stabilt då jag inte hunnit repetera något sedan jag skrev den förra månaden. Och eftersom jag sistaminutenpluggat till den redan då pga en annan omtenta så kommer jag inte ihåg speciellt mycet av det jag kunde på den tentan (ännu mindre det jag inte kunde)
Sen har vi ordinarie tentan i cellbiologi III den 5 juni.

Nu ser mitt upplägg ut såhär:
Skriva Cellbiologi II och III i augusti och lägga allt krut på den Oorganiska kemin + alla obligatoriska uppgifter som vi har i cellen III just nu. Och försöka hinna med att gå på föreläsningarna som återstår på kursen. det blir så mycket enklare att läsa in det till sommaren då!

Så just nu känns det ganska "stabilt" ändå och jag kommer tillåta mig själv att pusta ut aningens med lite ridning för omväxlings skull!!  fast den lyxen har jag ju redan börjat med lite smått. I förrgår red vi ut själva skruttan o jag. Pigg?? Jaa :D Feelia diggade inte mitt dressyrinspirerade pass på galopp rakan lika mycket som jag :) Det var varmt och härligt och fåglarna kvittrade. Såg ett betande rådjur bland alla vitsipporna.
Igår var luften tung och kvav av allt skyfall under dagen, men det var varmt och härligt ändå. Vi fick sällskap av vita faran, så det blev bara skritt o trav för hon vaccinerades härom dagen. Mkt jobb med formen i backarna, jobbigt!
 
Det kommer bli stor focus på klättring framöver då jag inte gillar att hon tappat så mycket ryggmuskler och styrka under hösten/vintern. Så har hon dessutom gått o blivit lite nonchalant de senaste veckorna (när inte husse med de långa benen ridig igenom henne ;) ) Och visst det är väl lätt att fortsätta med inställningen att han får rida igenom henne ett par gånger i veckan, så jag kan surf på hans våg så att säga när jag rider, men det löser ju inte "problemen" med vår kommunikation. Hon får fan lära sig o ta mina krav utan tjafs! Inte ett giltigt skäl till att smita undan från arbetet bara för att mina skänklar inte sitter under magen på henne!!!
 
 
 
 
 
 

Ridskoledrillning viktigare än vad man kan tro??

Idag var hela stallgången full med lera och damm, sadelkammaren var full med spån (??) och redskapen stog/låg huller om buller. Eftersom jag är extremt allergisk mot sådant körde jag en riktig psykbrytarstädning. Härligt!!
 
Jag vet inte vad det var för fel på oss, men på vår tid när vi var små (sådär 10-17bast) Spenderade vi våra eftermiddagar på ridskolan. Där pysslade vi med både det ena o det andra och det var alltid spännande att få hjälpa till! Man fick känna sig lite extra viktig, och hästarna fick det rent och fint på köpet!! Frammförallt tänkte man på vad fint alla som kom dit skulle tycka att det var. För vi hade det minsann rent och välstädat på vår ridskola!
 
Stackars stallägaren ville såklart inte känna sig som någon slavdrivare, men vet ni vad vi gjorde? När vi hade tjatat oss till att packa alla höpåsarna, borstat våra skitiga sköthästar och mockat det som hunnit bli under eftermiddagen  gick vi till kontoret o knackade på för då ville vi minsann att hon skulle skriva en lista åt oss på saker som behövde göras. Sopa på loftet, kratta ridhusspåret, putsa träns, diska vattenhinkar och allt vad det nu kunde vara!! Och det hände allt som oftast att vi kom på att vi skulle städa fikarummet. Skurade både bord o golv o ibland möblerade vi om. Utöver detta hittade  vi sålkart på en massa bus ;)
 
Även om det inte var våran anläggnig tyckte vi ändå det var kul att det var rent och fint!
Vi tyckte det var kul att hästarna hade det fint runtomkring sig. Ordning och reda det skulle det minsann va även om vi höll till i ett nästinrill fallfärdigt ruckel!!!
 
Ibland undrar jag om det är ett västkustenfenomen, det där med bristande kunnskaper om i vilket skick man lämnar ett stall efter sig, för hemma har jag faktiskt aldrig träffat på detta fenoment. Där fick vi tidigt lära oss att grepar ALLTID hängs med piggarna in mot väggen, att man tar upp och slänger det man sopat ihop, att man krattar gårdsplanen efter sig när man sopat ut skräp osv osv.
 
Eller är detta helt enkelt en drillning man går miste om när man inte växer upp på ridskola?
RSS 2.0