Dax för lite allmänbildning igen!

slutspurten nu, tenta 13:30-18:30 idag i Immunologi, infektion, tumörbildning och hematologi. 
Det absolut BÄSTA med min utbildning är när alla påhittade tattarmyter superkrossas!! 
 
Dagens sista slutspurtsplugg rör vaccin. Ni har ju säkert hört hur det gapas och skriks över svininfluensavaccinet som vissa barn utvecklade narkolepsi av??! 
Då börjar vi med osanning nr ett: Det var faktiskt inte VACCINET i sig som orsakade detta, utan adjuvanten som användes i kombination! Till varje vaccin tillsätts adjutant - ett ämne som ska "reta igång" immunförsvaret så att det börjar bilda antikroppar mot själva vaccinet. Till just svininfluensan användes Skvalen, en fettsyra från haj. 
 
Osanning nr två då?? Jo den kommer här: Givetvis var det inte vem som helst som utvecklade narkolepsi efter vaccinationen, utan bara de med en speciell genetisk defekt. Givetvis var det inte heller alla dessa som utvecklade narkolepsi, men deras risk för att utveckla Just narkolepsi ökade från en till tusen till kanske 3 på tusen...
 
Just vaccin allmänhet verkar vara ett ganska hett ämne i bebisvärlden Ska barnet vaccineras eller inte?!
 
Tänk er mässlingen, en hemsk sjukdom där mammor såg sina barn insjukna och dö i hjärninflammation, eller överlever men blir döva och får SSPE, dvs långsam nedsmältning av hjärnan! Fruktansvärt! När vaccin mot mässlingen blev tillgängligt ville givetvis ALLA föräldrar vaccinera sina barn mot detta, för vem vill se sitt barns hjärna förtvina?? Då är risken för "bagatell" biverkningar verkligen värd att ta i jämförelse!! "Problemet" är dock att när folk vaccinerar sina barn minskar sjukdomens frekvens drastiskt. Och efter en generation eller två finns det inte längre några föräldrar som har den hemska sjukdomen i minnet längre och det börjar gnällas om diverse biverkningar - ofta PÅHITTADE BIVERKNINGAR (Tragiskt nog finns det blannat en hjärnkirurg som - på riktigt alltså - HITTAT PÅ att barn kan utveckla autism av mässlingvaccin.... Skrämmande nog har han även fått sina fabricerade data publicerade....) Tyvärr tror jag dessutom att det blir lite trendigt och coolt att vägra sitt barn vaccin, det verkar inte bara bero på okunskap. Och vad händer? Jo när folk vägrar vaccin blommar mässlingen upp i samhället igen - lika hemsk som förut. Och kvinnor vars barn drabbats säger typ "varför övertalade ni mig inte att vaccinera mitt barn..." Suck...
 
Visste ni att om man mellanlandar på en flygplats i tillexempel Tyskland kommer man att utsättas för mässligsviruset minst en gång, bara genom att byta flyg! 
 
 
adios! 
 
 
RSS 2.0