Höst

Snart dax för långkalsonger ju!
 
Tur man har en misse på jobbet som hjälper till att hålla en varm när det stormar och regnar utanför ridhuset ❤
 

What a day

Uppe med tuppen, ja före undulaten till och med, för att hinna plugga lite innan föreläsningen. Riktigt skönt faktiskt och jag ska försöka göra om det imorgon!
Lagom till frukostdax upptäckte jag till mitt förtret att mina flingor var slut!! Min mage är just nu i en krångelperiod, som så många gånger förut. Svårt att äta, inte sugen på nått och blir bara spyfärdig när jag försöker äta nått jag inte är sugen på. Och nej - jag är inte gravid, såhär har min mage funkat de senaste 20 åren! Irriterande.
 
Efter skolan hann jag hem och plugga lite innan det var dax för dressyrträning. Guldstjärna till Feelia och jag skötte mig också helt ok!
Alla smådjuren fick vara ute och busa hela eftermiddagen, här har vi lilla Dorothea/Dottie, allmänt kallad Dutten. Inte så liten längre <3
 
 
Fångade en chill-Doris på bild efter en stunds bus. Svårt att komma nära utan att störa, men spana in bakbenen 😍
 
 
Efter träningen åkte jag hem för att plugga lite, sedan blev det kvällsmys med min lillskrutta i stallet innan kvällsfodring - i pyjamasbyxor 😉

Vuxenpoäng

Startat nytt sparkonto idag - vuxenpoäng delux!
Sen att det är ett hö-konto är en annan femma ;)
 
Kan ju inte räkna med samma flyt vad gäller skatteåterbäringen ett tredje år i rad, så det är bäst att bunkra upp i tid!
 
Sigrid tycker det känns tryggt, hon vill verkligen inte bli utan mat nästa vinter (även om hon vet att det finns fler höätande djur i familjen som konsumerar betydligt större mängder än hon själv) :D
 
 
 

söndag

Full rulle hela dan!
Jobbat 9-16:30. Duktiga ponnysar och duktiga barn. Sålt en sadel.
Mellanlandade hemma, tog en bulle, en dusch och lite microplugg innan stallet.
In med hästarna och iväg till ridhuset.
 
Fokuserade på att flytta för skänkeln + tempoväxlingar i alla gångarterna och avslutade med en cavaletti, de var ungefär vad jag orkade släpa fram ;)
 
Duktig häst som bajar nära utgången ;)
 
Tillbaka i stallet vid 22, dax att göra iordning för morgondagens torvleverans. Konstigt att man måste spara grejer man vetat om i över ett halvår till sista minuten...
 
Fick McGyvera till en lösning med sladden som hänger mitt över vägen också, så lastbil och truck tar sig fram imorn  (INTE jag som kört ner den btw.
 
 
 
Hemma i soffan vid 23. Nu ska det bli gott med kvällsmat!
 
 
 

Nystädat

Ett rum helstädat och resten är på gång. Bättre än inget iallafall!
 
 
 Smådjuren har fått flytta hem till sin bur igen efter att den blev målad.
 
 
Inget hav av ånkande smågrisar som kommer och möter en på hallgolvet längre alltså...
 
Det blev till att hoppa in och jobba extra idag istället för att hoppträna. Lika bra det, pengar är alltid välkommet och så hann jag rida igenom henne nu ikväll i stället. Stel i vänstervarvet, men inga "protester" som det blev med sadeln vi provade i onsdags. Det får nog bli dax för en liten check up ändå här i höst, så hon inte går och drar på nått.
 
I morgon är det dax för - - - wait for it - - - jobb igen! Och på måndag rullar karusellen igång igen... Jag har nu kommit så pass långt i min "utveckling" att jag nu mera faktiskt börjar inse att detta är ohållbart, nu ska vi bara komma till det läget där jag faktiskt gör något åt saken också. 

Att vilja allt, men ändå ingenting.

Ja, hur kan det igentligen komma sig? På sommaren när det är uppehåll från ridskolorna saknar jag allt med det! Undervisningen, planeringen, eleverna, hästarna... Längtar till terminsstart, gör terminsplanering på fritiden och så BOOM - Terminsstart! I början är det dödskul, man är motiverad, inspirerad, det är varmt och skönt! En månad går och både inspirationen och motivationen är som bortblåst. Fördelen med det jobbet är att 9 dagar av 10 hittar man ju alltid tillbaka till den där glädjen under dagens gång. 
 
Under terminerna längtar man till sommaren så man får jobba på apoteket igen. Att få vara inomhus, vara varm, vara torr, ha vanliga kläder. Och tassa om kring i rock och tofflor på arbetstid <3 Efter någon vecka blir det också trist. Gnälliga kunder, korkade kunder, för lite att göra, för mycket att göra, tråkigt att vara innomhus.... 
 
Under somrarna längtar man tillbka till skolbänken, man vill höra om spännande saker, känna facinationen över hur fenomenal vår kropp är. Lära sig hur allt funkar och varför. Få ta fram pennfodral och anteckningsblock. Och så BOOM - terminsstart. Förväntansfull, och så pass mycket självdiciplin att man går upp när klockan ringer så att man faktiskt hinner fixa till sig. Sedan traskar man iväg med sådär 8kg böcker på ryggen till kursens första föreläsning. Som i regel känns bra den första timmen - varav 30 min går åt till upprop. Sedan är man förevigt förtappad. Man blir korvstoppad med oändligt mycket information och man hinner knappt reflektera över hälften som har sagts. 
 
Studera kan man ju inte göra hela livet, men hur vet man vad som är rätt annars? Är det ens möjligt att ha ett jobb som man vill gå till varje dag? Jag tror faktiskt inte det!
 
RSS 2.0