Dagen innan tenta

Tjaa, vi har ett brukbart köksbord sådär en helg var 5-8:e vecka (dvs de dagar som är mellan skriven tenta och ny kurs), annars ser det för det mesta ut såhär. Lite värre än vanligt såhär dagarna innan tentan dock. Nån som känner igen sig?
 
Jag vet inte alls hur jag känner inför den här tentan... det känns ganska bra och jag är rädd att det kan vilseleda mig en aning. Jag har gått på de flesta föreläsningarna, och renskrivit i princip allt som gåtts igenom. Jag har inte direkt hunnit repetera så mycket, men jag har åtminstonne hört/sett/läst/ritat det mesta en gång. Har jag tur så räcker det, har jag otur så går det inte alls. Det märks i morgon, jag tror förövrigt att genetikdelen kommer bli min död på den här kursen. Det var länge sedan jag gjorde den o ja fattade inte riktigt.
Jag har iallafall aldrig legat i så bra fas inför en tenta tidigare, då det alltid ha varit 3-4 kapitel som jag inte hunnit läsa över huvud taget. Och detta trots att jag haft en "stor" omtenta under den här kursens gång, vilket jag för övrigt klarade!! Det vill inte säga lite om mitt lyft vad gäller självdiciplin/omprioritering!! Nu gäller det bara att orka med samma diciplin fram till sommaren!! Det gäller bara att behålla skygglapparna på och glömma bort att det finns ett liv utanför köksbordets gränser, för tittar man upp en sekund eller två är det lätt att gå o göra något annat...
 
Utan min älskade tålmodiga Tim hade detta aldrig gått, för han har fått rida o fixa stallet nästan varje dag de sista 7 veckorna, han städar och diskar och fixar med grejer här hemma, allt för att underlätta för mig o ge mig pluggro.

Hallå Motivationen!!

Man släpper på sitt eget hjärn(!!)grepp EN HALV DAG och det är omöjligt att hitta tillbaka till deciplinen?? skärpning!
Jag får skylla på att det har varit fint väder helt enkelt. OCH att jag faktiskt aldrig legat i sån"bra" fas inför en tenta som jag gör nu, jag har ju nästan hunnit med att bläddra igennom alla kapitel. Jag har åtmonstomme hört allt på föreläsning eller skummat igenom det i boken!
Har ett hum om det mesta och hoppas på att det räcker så, men det vet man ju aldrig vad de är på för humör!!
Det känns som att jag FATTAT en hel del, bara det att jag inte kan nanmge alla femtioelva restriktionsenzym och aktiveringskomplex hit och dit. Genetikdelen är ett mysterium dock, jag får nog lägga hela morgondagen åt att repetera den. Så får onsdagen gå åt till repetition av det andra och träna på gamla tentor.
 
Idag har det varit riktigt vårvarmt. Feelia fick premiära på ridbanan och hoppade några skutt i solskenet med Tim. Åååh så glad hon var, lilla ångloket <3
De hoppade inte så mkt idag, 2 räcken på sådär 0.90 men de hittade bra avsprångspunkter! Nu gäller det bara att få henne o bära sig hela vägen fram och inte bara kasta sig flackt och handlöst mot hindret de sista 3 sprången. Hann filma sådär ½ anridning innan min mobil dog, så någon film blev det inte som jag hade tänkt :/
 
Har förutom plugget räknat ihop månadens utgifter idag. Slutar på 24 800 denna månaden, lite mer än vanligt eftersom vi tyckte att det var lika bra att köpa torv så vi klarar oss fram till sommaren. Men vi kachingar in runt 27 så det går ganska bra ändå, kan till och med spara lite till den tuffa sommaren som väntar.
Jag ska nog åka och köpa mig en liiiten godispåse bara för det, o kanske en påskmust :)
 
Gissa krumeluren?
Nu återgår jag till böckerna och mina ibland mycket märkliga och oftast väldigt svårtydda anteckningar!!
 

Tvärstopp!

Ja, det blir ju det ibland. Har ni haft hjärnskakning någon gång? I så fall vet ni hur det känns, förutom våorna av illamåendet då! Huvudet känns lixom dimmigt och hjärnan alldeless för stor alternativt ihålig. Man känner sig fruktansvärt tröttfast inte som när man vill sova efter en lång dag utan bara trött. Svårt att förstå vad som står på pappret och man har ingen aning om hur man slår i register osv. + att man kan komma ihåg en sak man läst i sådär 30 sekunder innan den är borta och man tror sig aldrig ha hört namnet förut. Skulle det kunna spruta rök ur öronen så skulle det garanterat göra det nu!
Dessa koncentrationssvårigheter brukar sitta i en dag eller två.
 
Senaste veckan har pluggmoralen varit hög trots feber, extra jobb o förkylning. 6 timmar om dagen, det låter inte som så mkt men det är svårt att hinna/orka med mer inmatning. 9-12 sedan lunch sådär en timme. Efter det brukar det bli 13-16 då är det dax för matlagning o käk o lite tv. Beroende på hur lång matlagningen blir så blir det oftast ytterligare nån timmas plugg innan stallet kl 19.
Det har varit riktigt kul sista veckan och många poletter som trillat ner. Men nu verkar det ha tagit stopp. IGEN. Då gäller det att vara försiktig har jag märkt, för trycker jag in mer nytt då försvinner allt det gamla har jag upptäckt. Känns skönt att min meltdown kommer redan nu, 5 dagar innan tentan för nu kanske det finns hopp om att vila hjärnan i form på jobbet i morgon o något faktiskt finns kvar där inne sen. Tidigare har dessa spärrar kommit sådär 2 dagar innan, o man har fortfarande haft massor med nytt att försöka få in, vilket sedan har resulterat i att man sitter där på tentamorgonen med ångest över att allt man tycktes kunna för några dagar sedan är som bortblåst...
men som sagt, nu ska jag försöka hålla de sköra nyskapade synapserna vid liv fram till tentan ;) Lite extra kul att vi hittade en dokumentär på svt igår som sammanfattar cellbiologi II kursen grymt bra, ska nog se om den ikväll, blev lite snopen över att de använde samma databaser som vi, trodde mest vi latchade runt i "hittepåbaser" http://www.svtplay.se/video/1102210/vad-gor-du-med-ditt-dna
 
Nu blir det endast repetition de två timmar som är kvar innan jag tar kvällen (dvs åker till stallet o rider på min extremt omotiverade zombiehäst som starkt ogillar att man dyker upp efter 19, och ännu mindre gillar att hon ska ut och JOBBA så dax på dygnet.
 
Red mitt första pass på sådär 13 dagar igår så det blir till att rida bort träningsvärken ikväll. Hästen var fin som vanligt, men såg lite undrande ut när det inte var husse som skulle rida <3
 
 
 

Jag vägrar att välja!!!

Man måste väl för fan kunna köpa hus i framtiden utan att sälja hästfan? Vi håller på att "se över ekonomin" nu här hemma. Försöker hitta billigare boende för att kunna börja spara en slant varje månad.
 
Visst, vi kanske är korkade som vägrar flytta våra hästar från den anläggningen vi står nu, men ni hästintresserade vet att stall där man trivs och där saker och ting fungerar växer fan inte på träd! Nu har vi en bra anläggning där vi har träningsmöjligheter i dressyr, hoppning OCH gymkhana på samma ställe, + en helt underbar familj som driver anläggningen!! "stort" ridhus (med riktig hinderpark), paddock o fina ridvägar osv. Lite tråkiga hagar men så verkar det vara överallt här nere så det blir inte bättre av att flytta.
Då knölar vi hellre ner oss själva i en etta o drar ner på våra boendekostnader istället för hästarnas.
 
Ett annat + är ju att där vi faktiskt kommer att leta hus när den dagen kommer så kostar ett HELT hus lika mycket som handpennigen på ett motsvarande hus här nere. HELT SJUKT!!
 
Och drömmen om hästgård med ridhus kan kanske kompromissas ner lite. Från min sida iallafall, sen vet jag att sambon är pepp på ett ridhus ;) o han vill inte ha ett som är mindre än 20x60 för då kan han inte träna i det iallafall.
Om det finns stora hagar som är förhållandevis platta på sina ställen kan jag nog tänka mig att enbart ha en ordentligt dränerad ridbana. Så kan man rida i hagarna på vintern.
 
Men men, vi får se vad framtiden har att erbjuda. För oss känns det iallafall som en investering i sig att kunna ha hästarna hemma, lixom alla kostnader på samma ställe + en liten tidsinvestering. Och så kommer vi aldrig någonsin hamna i den hemska situationen att vi måste tacka nej till en tippropp häst som praktiskt taget SKÄNKS bort igen..... för det mår jag fortfarande dåligt över!!!! Jag har lovat mig själv att om ett sådant "once in a lifetime erbjudande" mot all förmodan skulle dyka upp igen så ska jag ha möjligheten att tacka ja!!! Tror uppfödaren gjorde sig en bra affär på den ponnyn iallafall. Sålde för 140 000 för 2-3 årsedan, köpte tillbaka den för sådär 25 000 nu. Ett toppstammat tyskt ridponnysto som gått 130/msv dressyr i storhästrklasser i tyskland. Dessutom kommer hon antagligen leverera MINST 5 finfina avkommor till innan hennes dagar är över...
 
Har alrig varit så pepp på att klara skolan o få ett välbetalt jobb som nu!!!
Oj va många fina påånissar ja ska köpa till min karl!!
 
RSS 2.0