Snorigt?

Jag tror bestämt att jag håller på att bli förkyld, såklart :/

Nu har jag suttit här i snart 6timmar och skrivit labrapport... Kemin är relativt klar, fysiken har jag halva kvar på (den jobbiga delen, rita grafer o grejer det FUNKAR ju inte!!)

bästa Mallan önskade en bild på det nyklippta håret, så det får ni!!

Samma som alltid.

Här fick ni även dagens outfit. (ujijuj va flashig jag är som bloggar om dagens kläder)En klänning (och även skärp om jag inte minns fel) från H&M, mörkblå leggings från Primark o raggsockor från Farmor <3

Har som sagt bara labbat i skolan idag, så det har vart ganska lugnt och skönt. Nu ligger jag dock lite efter i planeringen eftersom de här jävla grafritarprogrammet tar sån tid att jobba i. Har inte hunnit något annat idag.




whell, nu tror jag bestämt att jag ska ta md biologiboken och gå o lägga mig.
Nattinatt!







Lördag

Och jag saknar min Dalmas!!!









Har för övrigt klippt mig idag. Blev nöjd, men det känns så himla kort, känns jätteovanligt. Nu når det "bara" till tuttarna när det är utsläppt...

Tidsfördriv

Ja, jag fördriver tiden med en av mina favoritfilmer såhär på kvällskvisten.


Elvis - the eairly years, en bra film som hamnar på en stark andraplats näst efter Walk the Line enligt mitt tycke.
Mina favoritlåtar är helt klart Lawdy Miss Clawdy, Blue moon of Kentucky, Blue suede shoes och That´s allright mama. Och The Ghetto såklart! Förutom den så gillar jag i stort sett bara de låtarna som är lite "rough".


Förövrigt började jag dagen med skola. Fysik stod på schemat kl 8 och efter det blev det kemiplugg. Lagom till lunch hämta ja upp karl'n så käka vi lunsch på kinaresturangen i kungälv.
Sedan åkte jag faktiskt in till backaplan o handlade lite. Några bh-ar och en klänning, en mascara och nalellack. Några örhängen blev det visst också.  Det är alltid lika sorgligt att vara i Sannas "hoods" utan självaste Sanna :(

Väl hemma på orten igen blev det 10 min solaruim. Så varm och skön man blir, härligt!

På kvällskvisten tittade Peter förbi en sväng och sedan åkte jag till stallet. Feelia är fortfarande lite varm och gallig vid böjsenorna i karleden på höger bak. Det fick bli ytterligare en dag med 20 min skritt. Jag vågar inte annat, jag vill inte riskera en överansträngd sena!!

Tur i oturen då att träningen blev inställd i helgen, jag hade inte vågat rida iallafall!


Nu ska jag sova! Skönt med sovmorgon imorn!!!


Effektiv

Är precis vad jag har varit idag!

skola 8-15. Efter det handlade jag en snabbis.
Väl hemma lagade jag mat, städade, dammsög och moppade golv samt städade akvarierna. Det blev enbart vattenbyte denna veckan, inget fix och plock med växter osv. Jag passade på att koka lite broccoli åt dom istället. Och så har jag fått en ny kull Guppys. De föddes i det vanliga akvariet så det var inte så många som överlevde.

Medan jag mumsar gulaschsoppa mumsar de på broccoli :)



Nu ska jag smälta maten en stund, sedan blir det stallet. Mocka rida osv. Väl hemma igen blir det ett varmt bad och efter det får jag nog öppna matteboken.


BTW, jag blev inte utvald att jobba på eurohorse mässan i år heller. Lite irriterad!!

Åter till vardagen

Ja, det är vad som gäller den här veckan.
Och, än så länge ligger jag i fas i skolan (andra dage men det är alltid nått hehe)
Jag har bestämt mig för att verkligen försöka ligga i fas nu.
Planen i Biologi kemi och fysik är att alltid ha läst kapitlen som kommer på genomgången och att så snart som möjligt efter lektionen skriva rent alla anteckningar, lägga till egna komihåg komentarer och sedan räkna på tillhörande uppgifter. I biologin blir det "ordlsta" istället för räkneövningar.
I matten har jag tänkt mig ungefär samma upplägg, både i matte C som jag läser om på halvdistans för att höja mitt G till VG och i Matte D som jag läser schemalagt. D-kursen börjar rätt så slappt med trigonometri, eller slappt o slappt jag gillar trigonometri iallafall så det är kul, till skillnad från derivata tillexempel... I matten är det inte lika mycket att läsa igenom, men jag ska se till att läsa det lilla som finns innan genomgång och så snart som möjligt efter genomgång ska jag skriva rent anteckningar och försöka hinna räkna så mycket som möjligt även där.

Utöver det ska jag även försöka hinna med hästen. Medryttarn får ta henne på måndagarna för då hinner inte jag.

Förövrigt så fick lilla loppan springa av sig lite idag, mysigt att få galoppa  med matte tyckte hon <3

Nu återgår jag till studiernas värld, jag ska läsa igenom det kommande kapitlet i biologin, Cellers funktion och uppbyggnad. Sedan ska jag nog repetera lite från dagens fysiklektion.
http://www.kettering.edu/physics/drussell/Demos/superposition/superposition.html
någon som känner sig lockad?? Ni fattar antagligen ungeför lika mycket som jag :)




okomplicerat

Tjaa.... när man inte har något bättre att grubbla över än vem man gillar mest, Edward Cullen eller Damon Salvatore då kan inte ens liv vara speciellt komplicerat! Och det är jag tacksam över. Jag har min underbara familj, min älskade sambo och mina fantastiska vänner (om än de flesta på långt avstånd), så jag har tid över till att grubbla över mina vampyrer!







sprattelmadam som glömt vad cavaletti är

Ja, det är väl hur man kan beskriva dagens vistelse i stallet.
Jag tyckte att det var läge att longera lite idag, trava calavetti på böjt spår så hon får ställa igenom ordentligt och lyfta lite på benen. "Näe" sa Feelia, är man hoppehäst så är man och så skutta hon över hela konkarongen gång på gång. Efter en stund, när jag tyckte att hon rusat runt tillräckigt, och jag var så åksjuk så ja höll på o spy, gick vi på promenad istället i solskenet.

Efter det bar det av till skolan för inskrivning. Samma tjat som vanligt. Rektorn står o predikar om hur bra skola vi har och så vidare (det har vi faktiskt men det är ju ändå tredje terminen jag hör det där nu).

På kvällen stog det JOBB på schemat. Fulla grupper nästan hela kvällen igenom och alla barnen (läs hästarna för det är deras förtjänst:)) var sååå duktiga!!



På måndag börjar allvaret igen. och just nu är jag jättetaggad! Jag ska verklige ngöra mitt bästa den här terminen. Jag ska försöka hålla kvar den här motivationen och verkligen försöka ha självdiciplinen till att plugga!
får väl se hur det går med den saken!! 

I morgon ska sambon o jag äntligen införskaffa en ny garderob till sovrummet, så även mina kläder (de få jag har) får någonstans att bo. Efer det blir det stallet, och sedan bär det av till Billdals ridklubb för o titta på Jan Brink. Det ska bli kul, får se om han tar upp nått intressant, lär väl knappast var anågot nyrr och revolutionerande, men det kan vara bra att få saker och ting påminnt med. Roligaste är ju att det är jag o Jänny som åker. Sen så spelar det inte så stor roll hur clinicen är :D

På lördag blir det åter igen träning i stallet. Det är samma tjej som sist som ska rida och min medryttare rider med hon också.

Detta blev ett lite hattigt och osammanhängande inlägg men aja, nu vet ni vad som händer mig de kommande dagarna, för er som är intresserade!!

God Natt!!

Nya äppelsnäckor

Ja, idag åkte jag in till djuraffärn och införskaffade 6 st nya äppelsnäckor. Alla mycket mindre än Gary, men nu får han lite sällskap iallafall. Jag placerade 2 i varje kar så länge. Planen är att införskaffa fler men i andra färger. De hade bara de gula i affärn idag.

Igår red medryttarn med när en av de tjejerna i stallet tränade för mig. Feelia jobbade på men hon gräver verkligen ner sig i galoppen. Går bakom lodplan och blir väldigt lätt i baken, hon busar inte eller så, men det är svårt att få upp näsan på henne när hon krullar ihop sig så och springer så på bogarna. Tjejen som tränade för mig verkade nöjd och glad, så söt var hon, där står hon o fixar, putsar o fejar, för att rida för lilla mig. Det var finskydden på, nysmort träns och nyputsade stövlar :) Roligt med privata elever, de anstränger sig lite. Men det är klart, ridskoletjejerna har väl aldrig upplevt något annat än de äckliga ridskoletränsen heller... Som de förvisso ibland "smörjer" (läs smetar in skiten ännu djupare i lädret). Jaja, alla har vi varit små ridskolebarn en gång i tiden!

Träningen gick bra iallafall och de verkade nöjda båte tjejen och min medryttare. Jobbade nästan enbart med att renodla hjälper. Nästa pass blir på lördag förmiddag. Medryttarn ska rida med även då. Funderar på att jobba med lite bommar kanske, men har inte bestämt mig än.

Mitt första möte med torv

Ja, det var precis vad jag kom att tänka på idag när jag stog och mockade :) Vi har (kors i taket) haft minusgrader här i ettpar dagar, så när jag la in ny torv igår var den frusen lite här och var. När jag stog där och petade mellan de små klumparna idag kom jag att tänka på när jag o Mallan, typ 10 bast, skulle mocka vår första box på ridskolan. Det var hur mycket bjas som helst tyckte vi, klumpar överallt. Efter en stund tyckte vi att det var lite för lätta/ljusa bollar vi mockade ut och inte tala om konstig form på dom, och mycket riktigt, boxen var redan mockad med en massa ny torv inlagd i :) Alla har vi varit små en gång i tiden!

För övrigt var min lilla snutt jättefin att rida idag. Eller ja, det beror ju på vad man jämför med iof, men hon var inte alls lika stel som igår!! Red på det tredelade tränsbettet idag och hon var relativt tillfreds med det. Skrittade fram ute och sedan jobbade vi vidare på åttvolterna i skritt och lite trav.
Hon var dessutom otroligt duktig i stallet! Stog där helt lugnt på stallgåggen trots att hon var ensam inne. Detta är väl en självklarhet för dom flesta, men det är det inte för Feelia. Hon har alltid tyckt det är jätteotäckt att vara inne ensam, och ännumea otäckt att sitta fast så hon inte hela tiden kan se sig omkring o skutta runt.

här kommer bildbevis för er som känner Feelia, och som antagligen har svårt att tro mig :)

Ja, nu ser hon såklart lite tveksam ut till omgivningen på just den här bilden, men de andra blev så suddiga då hon skulle fram o leta morot hela tiden <3


Nu blir det dagens Lunch: Mannagrynspudding med hallonsylt. MUMS!
många ogillar mannagrynspudding, men jag som är så kräsen har alltid älskat det!!

Jobbsöndag

Har vi idag. Första söndagen på terminen. Lite ändringar i schemat, så istället för att ha 5 lektioner på raken har vi 6 st med lunch mellan 4 och 5. Detta resulterar även i avsevärt mkt mer arbetstid, då varje första resp sista lektion har 30 min teori innan/efter. Det bidrar även till bra mycket mer tålamod! dels få mat i magen imellan, men ocjså får den här "nystarten" du blir det ju "bara" 4 lektioner o sen äre slut. sen blire bara 2 lektioner o sen är det slut igen. Hehe, den mentala biten har mycket inflytande ibland :)

Nåväl, efter jobbet var jag sådär jäääävla trött o frusen så man bara vill krypa ner i soffan så det blev till att åka till stallet på en gång, innan jag fastnade hemma.
Prövade 2 andra sadlar, låg väl ok men ej perfekt, en Knights Sir walter och en pessoa (kommer ej ihåg modell). Jag ska ta hjälp av en sadelmakare/sadelutprovare istället!

Har nästan lite dåligt samvete för hur länge jag red idag, men NÅN gång måste man ju börja lixom... tog nästan 45 min innan jag fick henne loss o fin i skritten Så där har vi den största tidboven. Red mycket öppnor (ehmm... det skulle föreställa det iallafall) I vänstervarv är hon mest istadig, trycker in bogen och bara tvärar istället medan hon gärna blir förböjd i högervarv och blir vinglig som en orm att sitta på. Well, när hon väl var loss o fin i båda sisorna tyckte jag gott att vi kunde komma loss i trav med. Red på stora åttvolten en stund tills hon började lossa även där.

Sen skulle tjejen på gården rida mammans dressyrhäst så då stanna Feelia o jag i ridhuset ytterligare 20 min. Helt underbart härlig familj det där!!

O Feelia, den lilla tokan tänkte efter sådär 15 min strosande promenad i ridhuset att: "nähä, jag tar o rullar mig lite här då rå!" Det tyckte jag inte var en bra idé så som tur var hann hon aldrig ner innan jag fick upp henne ;) Man får faktiskt skija på att vara lös o busa i ridhuset och att var fullt påklädd med sadel o allt och ledas runt. Till saken hör även att hon inte alls var svettig. Min lilla toka <3


NU ska jag dö på soffan


over and out!

och där satte jag ett VG!


Det gick oförväntat bra på sista provet, så totalt sett, med alla laborationer, laborationsraporter och prov + närvarå fick jag ett VG! Det är jag väldigt stolt över för det hade jag ärligt talat inte räknat med. Vi har flera i klassen som alltid ojar sig över att de inte kan nått men ändå skriver VG/MVG på varje prov och dom börjar jag nästan känna mig som nu :) Eller de som läser samma schema som mig och klagar på att de aldrig har tid över till att plugga och de har så mycket att göra... Saken är då den att de har varken jobb, häst eller sambo att ta hänsyn till/umgås med på fritiden så vad problemet är fattar inte jag iallafall! Då börjar man undra när de botskämda 90-tals-kidsen ska växa upp!!

Fick VG även i kemin. det är jag ganska bitter över för det var inte långt från mvggränsen jag låg... men men jag förstår precis lärarens tänk och önskar bara att jag haft mer tid över till plugg... nu är jag väldigt taggad inför terminen som kommer!

Matten fick jag som väntat ett G i. Bättre än IG som jag hade förut iallafall!
Så sammanställningen för den tuffa terminen lyder:
Biologi A = MVG
Fysik A = VG
Kemi A = VG
Matte C = G

Nu laddar jag upp för nästa termin och sätter målen till:
Matte D = VG
Biologi B = MVG
Kemi B = MVG
Fysik B = VG
och förhoppningsvis Matte C igen(VG/MVG), helt beroende på om jag kommer in. Sökte den igen, men på distans eftersom jag var så nära minn VG i slutbetyget så tyckte jag att jag lika gärna kan göra alla prov en gång till när jag har kunnskaperna i färskt minne.



Oh, just ja! Prövade 2 sadlar idag, en Eric Thomas som tyvärr låg i bakvikt med bossor som trycker ner i ryggen precis som den förra, och en Jacson santa cruz som låg mycket bättre, men var snarare för svängd i stället. Jaja, bara att leta vidare.

Nejmen!!

Om det inte är den lilla solen som tittar fram idag! Härligt!
Inte mycket som står på agendan idag. Skolan kl 13 för att få reda på mitt prelemenära slutbetyg i fysiken. (och få reda på det sista provet) Jag räknar med ett G där precis som i matten. Konstigt nog känndes inte det sista provet så svårt som jag trodde, det är den där jävla läroboken som har så svåra och konstiga uppgifter.

Efter det blir det att åka till ridsportbutiken och låna hem ettpar hoppsadlar :D Har insläpp i stallet idag så det blir en tidig kväll även där.

Så får man ju lov o ladda lite inför nästa helg då det bär av på clinic med Jan Brink.

Vad gjorde ni för ett år sedan?

Ja, själv så var jag i Karibien med dom bästa <3

South Beach 2011        Glenns 18" panpizza,    Lämnar hamnen           Hissarna på båten. Varge
som han lyckades äta                                     balkong är en våning.
upp!!


Ena änden på gågatan  Mexico!! Varmt och       Mexico!                       Mallan och jag på beachen.
fuktigt, nästan imma
på linsen till och med!


Tottos!                                                           Den eviga väntan i       Belize
Belize.

Belize.                        Mayaruiner i regnskogen


Lite regnskog                                                 uppe på toppen!


Gissa landet?


Muräna!!


Mer hinner jag inte lägga upp idag.
Gud vad jag längtar utomlands till värmen!!

Idag försvinner Julen

Japp!
Nu är det storstädning i full gång. Alla julsaker nere, nu ska de vanliga sakerna fram också.
Har även städat stora garderoben i hallen, vilket var välbehövligt om man säger så!

Jag har faktiskt hunnit med mycket idag. Jag började med att "klä av" granen. Både julpynt och barr. Det var visst ingen som vattnade den över jul och nyår...... Efter lunch vart det stallet och fixa allt där + promenerat med Feelia. Det var så varmt och fint så hon fick stå naken och gotta sig i solen de 2 timmar som återstod innan hon skulle in. Strålande solsken och 6 +grader är ju rena våren!! Så nu har jag bara ridningen kvar. Jag försöker se till att hon får röra på sig 2 ggr om dagen, så hon får röra lite på sig. Och så föredrar jag att rida när det finns någon hemma på gården, ifall det skulle hända något.
Efter det städade jag ur Saaben, och brummade (minst sagt) iväg till bilverkstaden för att kolla vad som behöver bytas på avgassystemet. fick reda på att priset skulle hamna någonstans mellan 3000-
och 3500 så FUCK YOU sa jag o åkte hem igen. Väl hemma igen drog resten av städningen igång igen :)

Nu ska jag hugga in på samtliga akvarier så de också blir rena ock fina!

Måndag igen

Jahapp. I morgon skrivs det sista provet i fysik A. Och jag måste erkänna att trots allt plugg känns det inte alls bra. Det är väldigt knepig matte i de sista kapitlen, matte som jag inte läst än!!
Mitt sista hopp om en bra utväg är att bätte exempel och beskrivningar finns i min gymnasiebok, som nu är uppletad ur bokförrådet.

Igår var det årets första Instruktörsträning. Vi jobbade med tempo och vägar och att få hästarna lösgjorda. (det är ridskolehästarna vi rider). Avslutade med en liten bom-bana, som faktiskt är svårare än vad man tror i ett 18x30 ridhus med 6 ekipage i, när man på sista tiden snabbt vant sig vid att rida ensam i ett 20x60.
Nåväl efter närmare 2 timmars mer eller mindre intensiv ridning, och 1,5 timmes teori åkte jag vidare till Feelia och red henne en bra stund. Mest skritt och de lösgörande övningar vi gjort tidigare under träningen. Hon känndes ganska fin på slutet. Bara jag vågar sluta moja runt i munnen på henne och låta henne få den tid hon behöver för att ÄRLIGT börja arbeta med bakdel och rygg. Men, som alltid stirrar jag mig blind på den där nacken från första stund på kort tygel.
Det konstiga är att jag VET ju att det kommer kännas så mycket bättre när hon jobbar ärligt i form på eget initiativ, men likförbannat är man ju där o harvar, lite "half way" med en häst på bogarna som inte tar förhållningar.

Jaja, ajabaja mig, dax att skärpa sig o inte bry sig om vad alla andra tycker, dax att stå upp för den metod jag tror på, och den metod som hästen gillar. Och vad gör det igentligen om det tar 10-20 min innan hästen går på tygeln med skummande mun och bakdelen under sig? Hellre det än en häst som krullar ihopp sig bakom lodplan med gapande mun och bakdelen nånstans i andra hörnet. Jag kan då inte göra några gymnastiska övningar med en onaturlig klump på ryggen NÅGON TID PÅ DYGNET så varför ska min häst magiskt kunna göra det 10 min efter att hon fått börja röra på sig för dagen?

Jag måste nog ta bättre tillvara på ordspråket "där konsten slutar tar våldet vid". Nu är jag ju iof aldrig våldsam på något sätt, men min lilla häst är (tyvärr) så ödmjuk att hon blint ställer upp på det mesta inom ridningen utan att säga ifrån. Kanske hon kan pröva att gå på en jävla transport eller stå inne i stallet själv också...

Den här gången fick vi också en mycket intressant läxa, förutom resten av läxan vi hade tills igår, som vi inte hann gå igenom. 3 övningar med förberedande hoppning i kategorerina lätt svår och avancerad.


Läxan Lyder:
1: Vad är ditt mål?
2: Vad hindrar dig?
3: Hur ska du komma dit?

Varje fråga gäller som instruktör, men också som ryttare.

Nu dyer jag åter igen in in fysikplugget, de 4 natulagarnas värld! Som, konstigt nog, för mig är en väldigt onaturlig och ologisk värld!!



ser vi slutet...

... på vitapricksjukan nu måntro? Har bara en dag på behandlingen kvar så det oroar mig att vissa av fiskarna fortfarande har prickar kvar. De bör vara borta vid det här laget...

Samtliga fiskar är pigga och glada och det extra saltet verkar göra susen! Alla sorgmanteltetrorna har tappat sina prickar och så har även skett för mina Black Mollys.
Min röda Platyhanne har många av sina prickar kvar och 2 av 4 praktbotior ser ut som prickigkorv... En av dom är helt symptomfri (konstigt nog den som börjat magra av) och en annan har mer som en grå hinna över sig med ryggfenan ihoppklibbad. Detta såg dock mycket bättre ut idag efter att jag saltat vattnet enligt djuraffärens rekomendationer. Saltet dödar parasiter i sig, men gör även att medicinen blir mer effektiv.


här har vi det "stora" akvariet på 170 liter! Ser ni snigeln Gary under sitt Flintstone hus?!
Utöver Äppelsnäckan "Gary" (döpt efter svampBobFyrkants husdjurssnigel) finns det även:


9 st Sorgmantel-         3 st Black Molly, som   3 st Platy, 2 orange och en röd.
tetror slående lik en    pippar HELA tiden.
piraya? Det beror på   Tråkigt nog verkar inga
att de tillhör samma    yngel överleva trots
släkte!!                      gömställen...


4 st praktbotior. Mina   2 Khuliålar. köpta nu    2 st ancistrusmalar. en hane och en hona.
är dock väldigt            innan jul. väldigt         Det är hanen som blir sådär skäggig :)
än så länge,ca 5 cm.   roliga att titta på!                
Kan bli ca 20cm!!               


2 st amanoräkor, som här
polar på undersiidan av
roten. Detta är faktiskt taget
ur mitt eget akvaruim, resterande
bilder är lånade från b.la. www.zoopet.com och www.zoonen.com

Det känns även som att mina guppys är redo att flytta in i det mellanstora, nystartade akvariet. Bara de 2 dräktiga honorna som får stanna kvar i vår nya "barnkammare".

Shiny and new


Njae, men shiny iallafall! Ett oljebad över natten kan mjuka upp det mest tråkiga, stela gamla börjesträns;) (köpt för 70kr på begagnatavdelningen)
pannbandet är från hööks, med gula stenar i, tyvärr fanns det bara i storl cob så det sitter nästan lite tight. Införskaffade ettpar jättefina lädertyglar med, valde mellan full och extra full. Tog full såklart, jag tyckte det skulle räcka på min pyttelilla häst men nej då, de var jättekorta!! Så Lina får motionera hon med i början o slutet på varje ridpass, de är i kortaste laget för att Feelia ska kunna gå helt fritt när jag sitter på.

men men blir till att köpa helt nytt träns antingen på Borås Grand Prix eller på Eurohorse.

Jag ser faktiskt fram emot våren som kommer. Det händer mycket roligt på hästsidan!

Ska förövrigt anmäla mig till dressyrträningarna vi har i slutet på varje månad med *wohoo* Vi har en tränare som kommer varje vecka med, men dels så jobbar jag den dagen och så har jag faktiskt inte råd att rida varje vecka...

Brink den 20:e


Kan nog bli kul!
Känns som att motivationen börjar komma tillbaka lite smått för det där med hästeriet. Jag hoppas verkligen att det håller i sig när skolan och jobben börjar igen. Och att hästjäveln kan hålla sig frisk ett tag framöver nu när vi äntligen börjar komma igång. Och att ojämnheten försvinner när hon blir starkare... och att vi får ordning på hennes mun nu är hon ju nyraspad... 
Alla dessa orosmoln jämt och ständigt alltså!!

Jaja, idag blir det till att plugga fysik, slänga ut granen och lite annat småfix. <kanske inreda nya akvariet lite och ringa bilverkstaden för att få avgasröret fixat.
Just nu funderar jag på om jag ska åka ut till stallet o promenera feelia en stund innan jag ska rida ikväll, men frågan är om jag inte är lite för snål för det så dyr som bensinen var igår. Eller Miljömedveten kanske låter bättre ;)

Saker som får en att må bra

Och där har vi det svart på vitt!
http://www.hippson.se/fraga-experterna/expert-veterinar/maria_svenning/inga-faststallda-matt-for-sjukhagar.htm

Sjukhage bör vara 4x4m och ha ett staket med tre horisontella staketdelar...

onsdag

Precis hemkommen från stallet. Red en längre stund idag, och hon känndes relativt fin. Börjar dock gapa i vanlig ordning trots att jag håller tyglarna som om de vore sytrådar...
Ojämnheten känns nu mera i höger varv och inte i vänster när man travar, men det känns som att den värmer ur skapligt. Det är väl bara att fortsätta på veterinärens beordran antar jag och sätta igång med mycket lösgörande.

Red mest serpentinbågar och framdelsvändningar.

Resten av dagen har jag spenderat med att tvätta och plugga fysik!! Urk!!

Here we go again

Ja, det känndes som att det var dax för en blogg igen! Det är inte ofta jag har tid att skriva, och det känns onekligen lite 2008, men jag har upptäckt att jag saknar att kunna gå tillbaka och läsa om saker som hänt i mitt liv. Även om det i regel aldrig "händer" något av intresse så är det kul att gå tillbaka och läsa iallafall!


Nu har jag dessutom kamera i mobilen igen så förhoppningsvis blir det en del bilder tagna på ditt och datt.


Förövrigt har jag blivit lite optimistisk inför mitt sista prov i Fysik A som nalkas den 10:e. Kanske, men bara kanske, kan jag fiska fram ett VG i slutbetyg om jag skriver riktigt bra på det sista provet. De tre tidigare proven har jag skrivit G+, G och VG på. De kunnskaper som jag visade G-kvalité på återkommer mycket även i det här provet, men mer djupgående. Jaja, hoppas kan man ju alltid. och jag ska verkligen försöka!!

I biologin knåpade jag ihop ett MVG i slutbetyg, det är den enda kursen vi fått slutbetyg i än.
Matematiken ber jag till gud att mina kunnskaper räcker till ett G i!

Kemin har jag tyvärr sumpat MVG chanserna på efter det sista provet. Jag blandade ihopp det mesta och skrev nätt och jämt VG-kvalité. Typiskt men så är det. Det var en av de dagarna när smöret hamnar i skafferiet och jag åker till fel stall när jag ska till hästen!!


Any how: Nu har jag vilat upp mig lite över jul och Nyår och är taggad inför nästa termin!

den 23:e bar det av hemmåt med tåg. Snorig, hostig, febrig och jävlig och utan röst (jag hade ju såklart jobbat dagen innan). Julen avnjöts som vanligt, mamma, pappa Nicke o jag. Juldagen åkte Nicke o jag in till örebro och köpte en my telefon. Jag snålade ur som vanligt o köpte en Samsung galaxy Gio i hopp om att julklappspengarna även räcker till ett bar billiga ridstövlar.
Annandagen kom Mattias upp och jag började känna mig riktigt frisk och kry igen.
Den 27 bar det av upp till Avesta och min Älskade Sanna som jag inte träffat sedan i somras. Kvällen där på ligger jag i magsjuka och det var en rejäl omgång dessutom. BLÄ!! Inte jättemycket kräk, men den satt i i flera dagar, och förstörde såklart hela Avestavistelsen!
Den 30 åkte jag hem till mamma igen avnjöt nyår som den ska avnjutas. Mamma, pappa o jag mitt ute i skogen, kräftor och pommac och vi orkade nästan vara uppe till 12 :)
den 1:a bar det åter av till göteborg.

Väl hemma möts jag av en häst med skon på trekvart och det stora akvariet helt invaderat av vitapricksjukan. Nu är skon omlagd och akvariet medicineras för fullt. Nu hållar jag tummarna för att några (iallafall de dyra) fiskarna överlever!





Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0