Uppvärmning

Här kommer några skutt från uppvärmningen :)
 

Baka bajs?

 
Ja, man kan ju nästan tro att man står och spritsar bajs, men så är faktiskt inte fallet. jag har bakat eget hästgodis, som både är nyttigt i sig OCH som kompletterar foderstaten *nöööörd* ;) vi saknar protein, och fosfor i vårt hö, så det passar ju utmärkt med godis baserat på potatisprotein och vetekli ;) Nypon för att få lite god smak och linfrö som lite extra bindemedel.
 
 
I min allra första smet hade jag lika delar av alla ingredienserna + olja, men delen inte alls bra, framförallt inte med oljan. 
 
I min lyckade testsmet hade jag istället:
1/2dl potatisprotein
1dl linfrö
1dl vetekli
1dl nyponpulver
3dl kokande vatten
Blandas ihop och spritsas ut på bakplåt. Gräddas i ugnen på ca 180grader i ca 45 min eller tills de blir torra ända in i mitten. Gäller att komma ihåg o vända på korvarna ibland ;) Sedan är det bara att låta dom svalna och bryta till i önskad storlek.
Eftersom godisarna fick godkänt av fyrbentingarna gjorde jag dubbel sats idag. Nårgra blev dock lite mjuka i mitten så ena påsen får åka in i frysen så de inte blir dåliga. 
 
 
Idag har dessutom jag och flygande köttbullen varit på hoppträning, mer om det en annan gång!
 
 
 

Lite duktig

 
Med målet inriktat på prinsessbakelse tycker jag att jag var ganska duktig som köpte chips och dipp istället!

Kungen

Enligt honom själv iallafall!
 

30 års kris?

Eller kanske medelålderskris å hästens vägnar, hon blir ju trotts allt 13 till våren... Min "lilla" sjuåring, vart tog du vägen??!
Idag har jag firat en godkänd minitenta (88%rätt) med att köpa mina absolut första par vita ridbyxor - det ni! Det kändes som om det var dax nu.
 
De passade perfekt i längd och bredd, var ganska höga i midjan vilket jag gillar och var nedsatt från 699 till 299! Fickorna baktill har jag inte riktigt bestämt mig för om jag gillar än. Men såna detaljer kan man inte knorra om när både brallan OCH prislappen passar som handen i handsken. Att handla på centilång med "tantrumpa" är inte alltid så lätt...!
 
På bilden ser loggan nästan guldig ut, men min är silvrig. Aa, men ok - jag gillar nog fickorna ändå, även om min rumpform gör att det ser lite  konstigt ut. Svart, vitt och silver blir ju supersnygg "tävlinfsoutfit". Eller varför inte mörkblått, vitt och silver - låter ju ännu snyggare!!
Nu är jag fucking pepp! Är inte programridningen en allt för otrevlig upplevelse i oktober ska ja anmäla mig till en "riktig" dressyrträning på hemmaklubben till våren :)
Det ska bli kul att se hur länge den här "fasen" håller i sig. Jag hoppas på llänge!  
 

All in

Första "tentan" på fredag!
Den i sig blir gissningsvis inte så svår (25 frågor med 1X2 alternativ och bara ett rätt svar på varje fråga, 70% för godkänt) men man ska aldrig ta det säkra före det osäkra! Och allt jag hinner få in i skallen nu blir enklare att komma ihåg på den stora tentan i februari sen. 
 
Det börjar bli dax att komma igång med ridningen med. I fredags och igår jobbade vi lite i galopp i hagen. I lördags hade vi tänkt rida till ridhuset, men eftersom det hade regnat och gissningsvis skulle regna mer o Tim inte hade nån jacka med sig så sket vi i det. I söndags hittade vi ingen pannlampa och vägen till ridhuset är omöjlig att rida i mörkret utan, så då var det bara honey som fick följa med så gick jag bredvid och lös med mobilen. Då kunde man iallafall ana var vägen tog vägen efter varje bländande möte.  
 
Igår inköptes en ny pannlampa så ikväll vankas det nog en tur till ridhuset iallafall! Inte nog med att jag har signat upp mig på hela 5 hoppträningar i höst, tanken är att vi ska vara med på en pay and ride den 18 oktober också (!!) 
Anmälan via TDB och grejer - vilket i sig framhäver en mindre charmig historia... För sådär en 100 år sedan tog jag grönt kort, vilket man ju fortfarande måste ha, men nu mera finns allt sånt registrerat i TDB. effersom jag tävlat på mitt gröna kort sådär 2ggr i mitt liv och senaste starten gissningsvis gjordes 2002 har jag inte reflekterat över det mer än att det nu mera är elektroniskt. Det samma tänkte jag när jag rensade ur plånboken för ett par år sedan -äh, det är ju inget att spara på, det är ju elektroniskt. Så jag slängde det. En liiiiiten detalj i det hela är ju att det givetvis inte registrerat sig av sig självt när det legat undangömt i plonkan i alla år. Så det var bara att kontakta ridsportförbundet, som tog 100kr för att leta upp min kod och registrera mig. 
Nu behöver man ju inte grönt kort för att rida programtidning, men känner jag  minsta lilla nyfikenhet på att någon gång anmäla mig till en riktig tävling efter detta så ska inte en sådan bagatell få stoppa mig ;) 
 
Reflektioner över detta gamla påfund då? 
 
Tummen upp för:
# LC1, som passar oss mycket bättre än LB1 då nästan alla svängar är till höger, vilket är vårt "enkla varv"
# Vår stallkompis ska också vara med så både Feelia och jag får mentalt stöd på framridninfen (och tims chanser att överleva ökar markant)
 
Tummen ner för:
# Det är koefficient 3 på sitsen 
 

Winter is coming

Jag är inte så mycket för det där med stil och matchning av snordyra schabrak när det kommer till hästen och ridning, men är det något jag verkligen HATAR så är det reflexjackor!! (Denna åsikt delar jag inte med min mer praktiskt lagda sambo, vilket resulterade i ett av våra få och stora gräl när jag förbjöd honom att visa sig i reflexjacka inför dressyrtränaren en gång)
 
Men nu har jag tagit både mitt förnuft och den lilla fåfänga jag har till fånga och köpt mig en praktiskt och varm vinterjacka. 
 
Den här har så många fördelar att jag inte riktigt kan förbise den enda nackdelen "ful som stryk".
# Jag behöver en ny vinterjacka till stallet
# Den är varm och har en någorlunda bra passform
# Den var på rea och fanns bara i min storlek
# Jag kommer rida mycket i mörker på vältrafikerade vägar
# Jag hatar vanliga reflexvästar som är krångliga att ta sig i, gör det omöjligt att enkelt komma in i jackfickorna och gör det ännu omöjligare att ta av sig jackan när man blir varm i ridhuset. 
 
 
 

Paus

Idag är jag duktig och "lyssnar till min kropp". Det är ju långt ifrån alla dagar man faktiskt kan göra det, så idag när jag kan tar jag tillfället i akt. 
 
Jag har egentligen 2x45min föreläsning mellan 13 och 14:45 innan det är dax att styra kosan mot jobbet, men eftersom jag varit trött ända sedan jag vaknade kl 7 i morse bestämde jag mig för att stanna hemma från skolan idag. Dockså är det en otroligt intressant föreläsning jag missar - läkemedelsmetabolism i barn. Att det är något av intresse jag missar gör det i och för sig tusen gånger lättare att ta i kapp det på egen hand sen. Dessutom spelar en kursare in föreläsningarna åt mig, vilket underlättar tusen nånger till!
 
 
Så, Sanningen är den att jag faktiskt inte gått upp än Och klockan närmar sig 12! Tassade runt i onepiece och utfodrade djuren och mig själv här hemma en sväng runt 9, sedan bäddade jag faktiskt ner mig med paddyn i sängen igen. Lite slöplugg, lite slösurf och lite slötittande på serier. Blandat med det dåliga samvetet som ingen annan än jag själv är skyldig till. Verkligen nått att jobba på...!
 
Jag har iallafall lärt mig att det är stor skillnad på att vara trött och trött. Det är inte så att det bara är ögonen som är grusiga o sängen som är skön. Det är mer en likgiltig approach från kroppen själv, frånkopplat från centrala nervsystemet lixom. Jag ser att klockan tickar och att jag hade behövs gå upp för en sådär 10 minuter sedan för att hinna, men det händer lixom ingen ting.
 
Nä, nu blir det lite sängplugg innan disken kallar. Adios!
 
 

Investerat i mig själv

Nu när jag faktiskt är helt ledig på lördagar har jag valt att både investera lite i mig själv och ge mig själv en liten spark i baken genom att anmäla mig till en liten hoppkurs på ridskolan där vi har anläggningskort. 
5 tillfällen varannan lördag med start om två veckor - det är ju perfekt! Dessutom är det lite mer på vår hobbynivå nu än tidigare hoppträningar vi varit med på. Vi rider bara en timme och höjden ligger runr 80cm. Låter ju som gjort för oss som intr har varken tävlingskondition eller tävlingsambition (just nu iallafall)!
 
Min förhoppning är att få nöta avståndsbedömning, lydnad, lydnad, sits, sits och sits!! Om sen bommarna ligger på marken och jag rider med tioåringar eller om hindren är bortåt en meter spelar ingen roll, fungerar det förstnämnda vet jag att set sistnämnda gör det med!
 
Det ska bli så kul att ta mig tid och råd (ehum, det var ju den detaljen med) till att göra något kul med min Lillskrutta <3
 
 

pressentation av "dom små"

I våras köpte vi ju två undulater - Grynet och Harry. Det visade sig ju dock att Grynet var en dude och lilla Harry en gal så de döptes kort och gott om till Gul och Blå. 
 
Så roliga små krabarer dessa två alltså! 
En ny bur står på fixarlistan och så fort den är färdigbyggd kommer vi se oss om efter några fler småttingar :)

Helg

 
Nu tar jag helg och ser fram emot 24 timmars ledighet innan det är dax att ställa klockan inför nästa jobbsöndag. "Allt" i skolan är klart, hästen riden, helgdagsgott inhandlat, hemmet ser för en gångs skull inte ut som ett superbombnedslag så jag kan unna mig lite gott med gott samvete! Och i morgon är det ingen av väckarklockorna som ringer! Undulaterna har fått sin filt över sig för säkerhets skull så inte Blå drar igång i ottan.
 
En vecka i skolan är avklarad och jag är fortfarande görpepp!! Nu läser vi farmakologi och ska göra det i drygt en termin, SJUKT spännande!!
RSS 2.0