Givetvis

 
Haha, sitter o ska trckna frisktandvård och läser i brochyren om vad som INTE ingår - bla behandling av olycksfall. Givetvis har de en hästbild relaterad till den texten ;)
 
kanske dumt att "jinxa" men ännu har inga tänder rykt! Och om de gör det så ska det gå på vanliga olycksfallsförsäkringen. 
 
 

Tomteverkstad

 

Prinsessan på ärten

Det är min skrutta det! 
 
Vterinären kunde inte hitta något som helst fel på Feelia i tisdags!! Inget syntes vid varken vid böjprov eller vis longering. Hon var bara lite "tassig" när vi longerade ute på gårdsplanen och det tyckte veterinären var helt ok så länge hon inte är tydligt halt. inge problem med att vända på stallgången osv heller och sulan var lagom hård och fin. Fick mycket beröm för hennes hovar. Veterinären drog slutsatsen att Feelia antagligen bara är lite känslig och när hon råkat trampa på en sten i hagen, den är ganska stenig på sin håll, blir hon varm och öm i någon/några dagar. Så hon rekomenderade att sko med sulor fram under vinterhagetiden. 
 
Fram tills dess att sulorna åker på har vi blivit ordinerade att rida på som vanligt även om hon skulle vara varm och lite gallig vissa dagar- så länge hon inte känns anorlunda i ridningen eller är uppenbart halt inne i ridhuset. 
Uteritter (som vi läääääääängtat så efter så länge pga alla älgflugor) tyckte hon vi skulle vänta lite med tills sulorna kommit på. Så nästa fredag, DÅ kan vi rida ut igen :)
 
 
 
 
 
 

ooooooooof cause....

Har ju tatt mina "droger" innan tandläkaren de senaste 2 gångerna. 1:a gången var lite snurrig, andra gången knappt inget alls. Och snabbt pigg några timmar efter.
 
Därför valde jag idag att:
1: Jobba 17-20
2: boka in hältutredning kl 14:30.
 
Och nu sitter jag här full som en alika (för så är det väl man säger). Hihi!
 
Då kommer den mer sofistikerade tanken upp i mitt huvud: Vad kan man göra för att påskynda bensodiazepinernas halveringstid??
 
Snabbt tar  jag reda på att det är enzymet CYP3A4 (som jag misstänkt) som bryter ner bensodiazepinen i fråga. Detta sker i levern.
GÖTT bara o åka o köpa lite grapefrukt tänkte jag, men ICKE. Grapefrukten hämmar ju bildandet av CYP3A4, inte stimulerar....
 
Surfade vidare. Har ännu inte hittat något "husmanspreparat" som stimulerar produktionen av CYP3A4, MEN den aktiva substanden Fenylbutazone har denna effekten!! 
 
Blev superglad, studsade fram till kykskåpet, men se där fanns det ju bara Flunnixin (dvs Finadyne). Blev lite purken men kom sen på att i stallet har jag en, för visso gammal, tub salva med just fenylbutazone som aktiv substans. Frågan är om man vågar stryka på alt. smaka på en liten klutt.... Tur timpa är hemma och "vaktar fyllot" annars hade jag nog på riktigt prövat ;)
 
Såg nu att även johannesört ger samma effekt, men det går väl knappast att få tag på "snabbt" i december. 
 
Så ni ser, humbugmediciner kan faktiskt göra stooooooor skada tillsammans med rikriga läkemedel!!!!!!!!
 

Urk

Trött på det mesta, men mest på mig själv. 
 
2014 har varit ett långt år med många misslyckanden och besvikelser. 
 
Mitt bland enormt långa sjukhusvistelser, nya kärlekar, fruktansvärda dödsfall, underbara utlandsresor och x antal husköp har jag tappat bort mig själv. 
 
Jag är glad över mina vänners acomplishments, och ledsen över deras förluster. 
 
Jag är också bitter över mina egna misslyckanden. Fast det kanske var för det bästa. Att börja leva NU istället för 4 år fram i tiden. 
 
Det är så JÄVLA svårt att leva i nuet bara, då du i princip måste ha flera års yrkeserfarenhet på varenda jävla sketna jobb som finns!!!!! Förutom brevbärare på Bring då, där får man gladeligen "jobb", men där går inte cyklarna att använda...
 
 
 
Avslutar 2014 med att göra färdigt mina tandläkarbesök samt påbörjar hältutredning på hästen. En EXTREMT ohållbar kombination så 2015 lär väl bjuda på kronofogden... 
 
 
God natt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

huuh?

Fick se idag att jag hade närmre 1000 kr kvar på kontot, trots att allt borde vara betalt. Och mycket riktigt, av någon anledning hade inte Agria dragit sina pengar som de borde gjort via autogiro. Ringde till dom och frågade och de kunde mycket riktigt inte se att någon debitering gjorts denna månanden. Dock kunde hon inte förstå/förklara varför. Ingen skada skedd iallafall, utan de drar dubbelt upp nästa månad istället. Vilket vi hoppas på att det funkar då, för annars kan det bli problem!! 
 
Jag var mycket noga med att hon skulle skriva in i "mina papper" att JAG SJÄLV upptäckt att DE inte dragit pengar trots att det fanns pengar på kontot och att jag självmant kontaktat dom angående detta. 
 
Det sista jag behöver nu är strul med försäkringen, hältutredning startar på tisdag... 
 
 
 
 
 
RSS 2.0