Alltså!

Har lagt ut en sökesanons på hästnet... så "lite" info som möjligt för att slippa folk som säljer in sig. Ja menar, skriver man att man söker något specifikt så har ju ALLA hästar just det. 
 
Står klart och tydligt att det är ett D-ponnysto i åldern 6-8 år som söks. Den ska ha mycket egen motor och vara i en "sportig/ridbar" modell med god exteriör. Budget 35-40 000.
 
nu tänkte jag delge några av de napp vi fått:
 
# En taxformad framtung ponny på 11 år - är tyvärr inte av intresse. Dock var könet rätt.
 
# En 14-årig "trygg" valack - är definitivt inte av intresse!
 
# Ett belgiskt halvblodssto på 14 år med mycket kraftiga brunster som ska gå max LB hopp och LA dressyr - definitivt inte!!!!!!!
 
# 2 ponnyer på 5 och 7 år som mer eller mindre får "jagas" in i galopp och som dessutom ligger på 40-60 000  - not so musch!
 
Vi har dock tittat på en ponny som var väldigt trevlig. Men givetvis inte perfekt (om ens brukbar): hängande framknän och skenor som "pekar bakåt" med förskjuten tyngdpunkt ner till kotan/mycket veka kotor. Lägg på 100kg övervikt på det samt att den är 8 år och aldrig har varit igång mer än 4-5 månader i sträck (men den har inte haft föl...). 
Typiskt som sagt på en go, charmig och trevlig ponny och när det är toppenmänniskor som säljer!
 
Men vi har is i magen och letar vidare. Hehe chefen tyckte vi skulle ta med en transport ner till danmark på lördag när hon själv ska åka ner och köpa 1-2 ponnyer. Fast riktigt så iskalla är nog inte vi... Ge oss 20 års mer erfarenhet först så kan nog vi också göra sådana resor ;)
 
 

kanske är på god väg då!

Hittade detta på facebook: http://www.foretagande.se/personlig-utveckling/20-tecken-att-du-haller-pa-att-lyckas-aven-om-det-inte-kanns-som-det/
den var ju både kul och lovande!
1. Dina förhållanden innehåller inte lika mycket drama som de gjorde tidigare

Nä, drama är väl det sista jag behöver! har i och för sig aldrig haft speciellt mycket drama i mitt liv. Förutom när jag själv ställt till med det ;)

2. Du drar dig inte för att be om hjälp eller stöd längre

Njaaaa, ibland så kan jag allt be om hjälp. Men där finns det mer att jobba på. Går ju till en hjärnskrynklare light iallafall!

3. Du ställer högre krav

På folk i min omgivning kanske. Krav gent emot mig själv håller jag sakta men säkert på att minska. Babysteps!

4. Du släpper saker som gör att du mår dåligt

Här kan jag nog inte alls hålla med. 

5. Du kan uppskatta din egen spegelbild

Det har jag kunnat länge, men det räcker inte alltid till iallafall. 

6. Du har lärt dig att misslyckanden och motgångar är en del av att växa som människa

Njaa, men de är väl ett nödvändigt ont i allas liv antar jag.

7. Du har personer runt omkring dig som du kan lita på

Jajemen, men det jar hag alltid haft turen att ha!

8. Du klagar inte så ofta

Näe, inte nu det sista faktiskt. Ju jävligare det blir desto mindre gnäller jag har jag märkt. Om det nu är något bra är en annan femma!

9. Du kan glädjas åt andras framgångar

Ja, där har jag faktiskt förvånat mig själv! Brors husköp till exempel bara glädje och ingen avundsjuka! Bara en längtan efter något eget.

10. Det finns saker som engagerar dig

det finns FÖR många saker som engagerar mig. Osopad stallgång, hö på gödselstan, otömd bajshink i ridhuset osv osv. Dessa saker måste jag lära mig att INTE engagera mig i längre. 

11. Du har planer för framtiden

Hell yeah, frågan är bara hur fan man ska göra för att förverkliga dom...

12. Du har lyckats genomföra något av dina mål

Ja, jag har ju faktist jobbat med mitt drömyrke i snart 10 år. Det är ibland svårt att komma ihåg. OCH jag har min egen häst, drömmen sedan sådär 25 år tillbaka :)

13. Du bryr dig om andra människor

Ja, fast det har jag ju alltid gjort. Även om många inte tror det. Människor i min omgivning i allafall. 

och så ville jag ju köpa julklappar och ge bort men hittade ingen organisation som föll mig i smaken på tätt inpå julhelgen. 

14. Du vågar satsa på kärlek och öppnar dig för att låta andra älska dig

Ja, är det nått jag INTE har gott om så är det hemligheter. och det är ganska svårt för min omgivning att gå oberörda om det är något jag är missnöjd med - vare sig jag talar om det eller inte ;)

15. Du vägrar att se dig själv som ett offer

Tråkigt nog har sådana tankar börjat smyga sig på, vilket de ALDRIG har gjort förut. Än då länge krigar jag bort dom snabbt. 

16. Du struntar i vad andra tycker

haha, det har jag ju mer eller mindre alltid gjort!

17. Du ser positivt på det mesta

Oftast ja, men ibland blir även jag så pass nertryckt i skoskaften att jag har svårt att se något positivt i det hela. För stunden iallafall. 

18. Du accepterar det du inte kan göra något åt

Inte döden. 

19. Du gör något åt det du kan och vill ändra på

Jag försöker, men det där med work in progress har jag lite svårt för, jag vill ha pluggat klart NU, jag vill ha jobb NU osv osv. 

20. Du är en lycklig person

Jag BORDE iallafall vara det som har hittat min drömsambo, har Feelia, och har världens bästa familj och vänner. Det som grusar lyckan är att nästan ALLA är för långt bort. 

RSS 2.0