Alltså!

Har lagt ut en sökesanons på hästnet... så "lite" info som möjligt för att slippa folk som säljer in sig. Ja menar, skriver man att man söker något specifikt så har ju ALLA hästar just det. 
 
Står klart och tydligt att det är ett D-ponnysto i åldern 6-8 år som söks. Den ska ha mycket egen motor och vara i en "sportig/ridbar" modell med god exteriör. Budget 35-40 000.
 
nu tänkte jag delge några av de napp vi fått:
 
# En taxformad framtung ponny på 11 år - är tyvärr inte av intresse. Dock var könet rätt.
 
# En 14-årig "trygg" valack - är definitivt inte av intresse!
 
# Ett belgiskt halvblodssto på 14 år med mycket kraftiga brunster som ska gå max LB hopp och LA dressyr - definitivt inte!!!!!!!
 
# 2 ponnyer på 5 och 7 år som mer eller mindre får "jagas" in i galopp och som dessutom ligger på 40-60 000  - not so musch!
 
Vi har dock tittat på en ponny som var väldigt trevlig. Men givetvis inte perfekt (om ens brukbar): hängande framknän och skenor som "pekar bakåt" med förskjuten tyngdpunkt ner till kotan/mycket veka kotor. Lägg på 100kg övervikt på det samt att den är 8 år och aldrig har varit igång mer än 4-5 månader i sträck (men den har inte haft föl...). 
Typiskt som sagt på en go, charmig och trevlig ponny och när det är toppenmänniskor som säljer!
 
Men vi har is i magen och letar vidare. Hehe chefen tyckte vi skulle ta med en transport ner till danmark på lördag när hon själv ska åka ner och köpa 1-2 ponnyer. Fast riktigt så iskalla är nog inte vi... Ge oss 20 års mer erfarenhet först så kan nog vi också göra sådana resor ;)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0