Doris

Doris har fått ett höstrå i ögat. En taggig sådan som blir kvar när man gjort "tupp, höna eller kyckling". 
vet inte hur länge den suttit där, men ögat var grått igårkväll och då hittade vi den, fick ut den och kunde skölja rent med koksaltlösning. 
 När jag ringde veterinären i morse fick vi komma in med det samma <3
 
 
 
Efter infärgning kunde man se ett stoooooort, men tydligen ganska ytligt sår på hornhinnan. Som tur var hittade de inga fler höbitar i ögat så inget har legat kvar och skavt över natten iallafall. 
 
 
Drygt 1000kr fattigare (MED försäkring) och 3 "mediciner" senare åkte vi hem igen!
Nu första dygnet ska hon ha antibiotikadroppar 6ggr, sedan 4ggr/dag i fem dagar för att förhindra bakterieinfektion antar jag. Hon har dessutom fåt droppar som ska relaxera "pupillen" så den muskeln inte krampar utan slappnar av. Dessa dropparna ska hon ha 3ggr/dag i tre dagar. Samma droppar som vi fick leka med på lab förra hösten - det kliar lite i fingrarna att få prova dropparna själv :D
Utöver läkemedlen ska hon få smörjande droppar 2ggr/dag tills vidare. På fredag ska vi stämma av på telefon, och har inte ögat blibit värre väntar vi med återbesök tills på måndag <3
 
 
 Doris var nöjd över att få komma hen igen <3
Nu håller vi tummarna för att det vill läka, annars blir vi fattiga för vår försäkring täcker bara 10 000 i veterinärkostnader och det kommer man nog inte långt på om ögat ska opereras bort!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0