Sommarlängtan







Ja, ska man leva här nere på den förbannat dyra pestkusten ska det fan va bra somrar också så man får njuta lite av havet...


Kids on the block

Roliga dom är ungarna, hittade den här på anslagstavlan häromdagen!


Jag minns när man själv var i den där åldern. Eftersom vi växte upp i skogen var de flesta mycket måna om naturen. Jag minns så väl en dag när några kommungubbar eldat sly nere vid hockyrinken vid vår skola. Några av mina klasskompisar, som var extra måna om natur och så vidare (eller åtminstonne hade äldre syskon som var engagerade så de hade lite koll) var där och råkade hitta resterna av ett bildäck. Och herre min ge, tredje världskriget bröt ut!!!
Det visade sig att kommungubbarna hade eldat upp ett gammalt bildäck. Balnd mina klasskompisar blev det som sagt ramaskri. Jag ville väl haka på lite jag också, vara lite viktig och så, men jag kunde inte för mitt liv förstå var problemet var... Tände inte alla pappor brasan med ettpar gamla bildäck o en dunk diesel??



jag slutar aldrig förvånas

Tjaa, vad ska man säga, ännu en helg med tokigheter med min käre far!

pappa kommer in från garaget, ser beräknande på mig, sedan utbrister han "ja, du som är så liten, dig kan man nog pressa ner i motorrummet på forrden!!"

tydligen sitter nått motornummer lite olägligt till så han själv kommer inte åt att läsa vad det står ;)

God Jul eller Glad påsk??

Bara julklapparna o Kalle Anka som är skillnaden, annars är allt det samma:
Snö och ettpar minusgrader, slappar hemma hos mamma o pappa, ska äta skinka, prinskorv, ägghalvor o allt det där i eftermiddag, och must är på konstant intagande...

Jaja, det låter som att det börjar töa ute lite smått nu iallafall.

Förövrigt så firar jag o min lilla skrutt 2 år idag <3

nollat kontot redan innan den 5:e... det ni!

Ja, det var ett tag sedan, känns nästan som på den "gamla goda tiden". När man var ensamstående hästägare.

Nu syftar jag såklart inte på att det var just den ensamstående biten som var det "goda" med den tiden, utan tillvaron i sig. Att vara helt självförsörjande, att själv finansiera hästen osv. Att bo nära mamma o pappa. Att jobba med Alida varje dag, ja ni vet, allt det där.

Dax att se över sin ekonomi litegrann tror jag, för det känns som att jag lever utöver mina tillgångar just nu. Dessvärre är det inte så mycket jag kan skära ner på...

Nr 1: ställa av/köra hem den trasiga bilen som kostar 870 spänn i månan när den står där på parkeringen o samlar damm!!
Nr2: Endast åka till stallet EN gång/dag.
Nr3: inte handla så mkt onödiga småsaker, macka i skolan osv.

Ja, just maten kan man faktiskt göra väldigt mycket på, baka eget bröd, äta "säsongsbetonat", handla på rabatter o grejer, men nu är det ju faktiskt så att det oftast är Tottos som betalar den biten, så där kan jag inte dra ner på så mycket...

De mesta kostnaderna ligger ju såklart på hästen... att ha ett lån att betala 1000 kr på varje månad utöver 700 i försäkring o 3000 i stallhyra/spån känns ju sådär, men näe, jag hade inte 75 papp liggandes under kudden när min lilla pärla skulle införskaffas.

whell, stallet är ju inget jag gör något åt iallafall, för så bra som hon (ja jag med) trivs där och tillgången till det fina ridhuset, så är det värt varenda krona!!


RSS 2.0