Bortglömda bilder

Kärvänligheten höll visst i sig i vårt gamla monster ♥
 
 
Mamma och jag var inne i en hantverksby på vägen ner, i en av butikerna fick jag syn på denna tavlan... stor mage, mat i munnen och nyfiken blick: Feelia upp i dagen ♥
 
 
Fina digitalis som vi hittade i en örtträdgård
 
 
De andra två missarna som finns kvar där hemma:
Putte är ynglingen i familjen.
 
 
 
Kniffe är lika konstig som vanligt. Nu har hon dessutom fått en egen teddybädd i fotändan av sängen!
 
 
Solsällskapet härom dagen
 

ännu mera pyssel

Herregud vad man hinner med när man är ledig! Och ändå slappar jag järnet där emellan. Några liter saft på svartvinbärsblad och citron. Och ytterligare några liter rabarbersaft i frysen! Gött! Eftersom den förra blev så söt hade jag ännu mindre socker i denna gång samt saft en från en citron.  I bladsaften körde jag på halva mängden socker och det blev kanon det med. Dock blir ju hållbarheten sämre så det gäller att frysa in. 
 

Är man en luffare så är man!

Lite luffarslöjd
 
 

Alltid är det nått

Ja, men ungefär så känns det!! Feelia är pigg och glad och fetare än någonsin MEN, under de dagarna mina hökögon varit borta har hon vuxit ur sina skor!! jag såg att hon var lång redan innan jag åkte och hade tänkt att raspa lite, men hann inte det. Under tiden jag var borta har de vuxit över skorna mer eller mindre helt fram i tån. 
Eftersom hon inte har några kappor alls på framskorna finns det inget som "stoppar upp" hovväggen (vilket i och för sig är bra) så hun har vuxit ur skorna helt enkelt. Skorna låg och tryckte på sulorna fram i tårna och det SISTA jag vill är en ny omgång blödningar och inflammationer i sulorna. Nu när vi äntligen börjar komma igång! 
Hovslagaren har fullspäcjat schema så hon får helt enkelt gå barfota i sina boots fram till på fredag när hovslagaren hade tid att slå på nya. 
 
Hellre nåra dagars ofrivillig vila än en halt häst. IGEN. 
 
Jävligt tråkigt bara efter som hon har blivit så förbannat tjock de sista dagarna. 2km canter om dagen gör tydligen mer än vad man tror! 
 
Planen nu hade varit att hon ska ridas/röras på 2 gånger om dagen, men det får vänta till helgen. 
 
Fram till dess blir det ett par "strafftimmar" om dagen i grushage. Ska dessutom se mig omkrin egter en betesreducerare. Men det känns inte heller helt rätt. Minns min ponny, han H A T A D E den! Efter en dag med den på sig gick det definitivt inte att få på den igen. Fast feelia är ju lite fogligare så det kanske är värt ett försök.  
 

One down

far to many to go.
 
Men jag glädjs åt det lilla!
kan tillägga att gränsen var just 36p... mer tur än skicklighet på denna tentan alltså. Ett jävla gissel det där när man aldrig hinner läsa igenom mer än sådär 60% av materialet. Då gäller det att kunna ALLT de frågar om eftersom det krävs just minst 60%rätt för Godkänt resultat. 
 
 
Nu tar vi nya tag och kämpar på inför höst terminen. Så får vi se hur långt det räcker!
 

Man vet att man är hemma i världens bästa stuga när

# Klockan i köket fortfarande inte är omställd till sommartid. Man kan ju inte hålla på o "vri" på den stup i kvarten, för nu är det ju snart vinter igen...
 
# Efter sådär ett dygn upptäcker att de sålt min bil! (Har ju haft mammas golf det senaste året istället för min 940 som gått här uppe)
 
# Man blir lite purken (för även om golfen är bättre och billigare i drift så har den ju ingen dragkrok) och blir då mer eller mindre lovad att ta över den gamla V70:in istället. Tills nötterna (far och bror) kommer på att den har ju inte heller någon dragkrok ;)
 
# "Soffgrannen" lägger av världens rökare, håller fast en när man försöker fly, och viftar åt ens håll för glatta livet
 
# När man hälsar god morgon med ett "Hmmh".
 
# När man talar om för varandra vad man planerar att göra på toan. Lite av en hövlighetsgrej i vår familj, så de som är kissnödiga kan gå o göra ifrån sig innan den som ska göra grovt belägrar stället.
 
På återseende, nu ska jag fortsätta att umgås med de bästa!
 
 

En gammal vän

 
Härligt när ens argsinta barndomsvän glatt kommer upp i soffan och lägger sig tillrätta de få gånger om året man är hemma ♡

Lycklig student

Hittade svensk fläskfilé för 39kr/kg på citygross igår. Inte ofta vi äter fläskfilé inte!! rotade och rotade bland förpackningarna och hittade tillslut tre paket som tillsammans vägde 1.99kg. Man fick köpa max 2 kg/hushåll, bäst att passa på!
 
Idag väntas akvariepyssel och städning för hela slanten. Dax att sälja av lite grejer! 

LoL

I brist på annat hittade jag sjukt fåniga redigerings grejer på telefonen härom dagen. Enjoy!!
 
 
 

Terminsavslutning

Det är alltid med blandade känslor man skickar vidare sina elever. Man är stolt över hur ambitiösa och duktiga de är samtidigt som det är dax för dom och ta sig vidare med större utmaningar än vad som ryms på helgernas schema. 
 
 
 

Tre mot en

En dag i motorers tecken!
 
Björneborgsträffen
Hemmamek

Fredagkväll

Fredagkväll i skogen!
 
 

Klaustrofobi

Handlade inne i metropolen Degerfors tidigare idag. Jisses vilken pärs! Trång och ologisk affär, gångarna är så små att det knappt går att ta sig fram med kundvagnen (som är en sån där gammal mindre modell). Att mötas med kundvagn är inte att tänka på. De få utrymmen som finns att mötas på är belägrade av "yngre pensionärpar" som utan vidare parkerat sina vagnar mitt i gången för att prata med varandra om vädret. Och ni ska inte tro att man blir framsläppt om man försöker ta sig fram "åt fel håll" för att man inte direkt visste exakt vart alla sakerna fanns. Nänä!
Och i kassan sen, helt vanliga kassor som finns sådär mitt emot varandra, men det var så trångt att bara EN åt gången kunde stå och betala sitt så att säga. Dessutom hade en döv gammal dam parkerat sin rullator MITT i den smalaste passagen.
 
Och själva kassan tog lixom slut i höjd med dörren in till affären. Så där fick jag stå med vagnen mitt i entredörrn o packa i varor i påsarna.
 
Till råga på allt stod det en kärring före mig i kön som tjafsade om några kaffepaket som tydligen skulle vara på extrapris ( eller neeje! "Kafffiiiii" mena jag). Kaffet i fråga visade sig tillslut vara på rabatt om man handlade för över 200 kr. Kärringen i fråga hade bara handlat för 190.
 
Nä, det var en riktig påfrestning på psyket - hur det nu kunde vara det egentligen.
 
Ett plus var väl att man för en gångs skull INTE såg skymten av någon från förr. Lärare, föräldrar, skol"kamrater" osv.
Alltid brukar man se nån olycklig själ från skoltiden lunka omkring bland hyllorna antingen med ett gäng ungar runt benen eller bara allmänt sunkiga i övrigt.
Eller de brats som man vet inte bor på orten längre, utan kanske i Hufvudstaden, som glider runt som om de var kungar. Herre gud, jag hoppas verkligen inte jag framstår så, för de är bra mycket mer tragiska än de som gått och blivit white thrash! Jag gick i alla fall i ett par skitiga kortbyxor o körde min gamla golf som vanligt.

Fina Flickorna!

 

Huslig

 
 
 
Nästan 2 liter saft och en burk sylt. Sylten blev dock äckligt söt trots att jag drog ner på sockret!
 
innan dessa husligheter var jag ute på en 7 km lång promenad med bästa Malin. I sakta mak, men så är det när man har mycket att prata om! Soligt o gött var det och vi såg en stooor larv som bajja med rumpan i vädret. Trodde der var huvet först o att den stod och "spanade", men så var INTE fallet!

Time mashine

Så skönt att vara hemma där tiden står still!
Det enda som förändras är storleken på träden och hur gräsmattan fortsätter att breda ut sig framför huset. Och nya pärlan i garaget då ;)
 
Har dock lite hemlängtan redan. Längtar efter Tim, efter Feelia och efter att rida!
Blev ingen ridning i går för jag fick en sån huvudvärk i värmen. Och i morse hann jag inte innan jag åkte. Fick bli lite pussar och gos med damerna innan jag begav mig uppåt i den kvalmiga bilen utan AC.  
 
 

Dagens Lunch

Vanliga hederliga pankakor med hemmagjort äppelmos från svärmors förra äppelträd.Toppat med lite kanel. "Dyng gött" ;) Och under 5 kr/portion!
 
Det går att laga god mat som är billig OCH nyttig. Traditionellt husmanskostnyttig i allafall. Inget "kvälg" eller nötmjöl här inte! Här är det svenskt vetemjöl och potatis som gäller, med ett försök att späda ut kolhydratbomberna med lite nyttigheter. 
 
 
 

städat köket...

Fynden i kylakåpet
 
3 av 4 penicillinförpackningar ska tillbaka till apoteket eftersom datumet gått ut sedan lääänge. fick det utskrivet utifall att inför en långhelg en gång, men det behövdes aldrig som tur var. I den 4:e blev det en dos över i höstas. Bra att ha! 
 
 
För ett tag sedan hittade jag alla sprutor o kanyler som jag lagt på "ett säkert ställe" och givetvis inte kunde hitta när de väl behövdes!

Första "lediga" dagen

I morse tog jag lite sovmorgon, sedan tog jag en dusch, vaxade om benen (men det var nog lite för tidigt) och käkade frukost. Runt lunch åkte jag och tittade till pållarna, som var på glatt humör båda två. 
 
I trädgården börjar rosorna komma igång på riktigt. Min nya favorit är Nyponrosorna eller vad de heter. Små enkelbladiga rosor i ljusa färger. Underbara! 
 
Dagens ganska sena lunch bestod av stuvad potatis/morot med shoritzo och brocoli. Gjorde "storkok" så det räcker tills i morgon med. Riktigt gott blev det. Och under 10 kr/portion!! 
 
efter lunch begav vi oss ut till svärmors hus i rörtången. Hon är på Irland denna veckan o Tim skulle snickra lite och titta till huset så då passade jag på att hänga med och sola nere på stranden. 
Man får gå en lååång lååång trappa ner till havet. 
 
Kaprifolen blommar i snåren.
 
Nere vid havskanten hittade jag en annan "mystisk" växt. Liknar en lupin blandat med kärringtand. Gissar på någon slags baljväxt.
 
 
 
I kväll hittade jag Feelia uppe på bergsknallen :) 
Vi körde ett pass på ridbanan. i Hoppsadeln (urk) men det gick ganska bra. Ett kravlöst pass eftersom hon varit igång lite sporadiskt sista veckan med tappskor och kramper. Red fram "på tygeln" struntde i form och tramp i övrigt, hon fick gå där hon tyckte det var bekvämt. Istället la jag mer vikt på att hitta samma "form" även efter galoppen. Får hon välja en bekväm latmaskform ska hon banne mig inte sprigna iväg efter galoppen. Gick super! "Bråkade" med henne när hon blev för stark, men lättade sedan direkt igen. Vi avslutade med att travhoppa sockerbit på volt - till tjockisens lycka! helt utan några krav och det gick jättebra, inte alls dragig efteråt. Det har ju blivit så bråkigt med bommarna de sista gångerna så idag körde vi bara på kul kul kul. Ingen krav på form över bommen över huvud taget. 
 
2 dygn på bete och vi kan fortfarande ha den vanliga hoppgjorden ;)
 
Våra fina flickor.
 
 
 
 
 
 
 

Heeeej!

Någon myser på sommarbetet! 
 
 
 
Finns det något härligare än en solvarm klövervall? Doftar magiskt. Sött, varmt och somrigt!
 
För att komma till sommarhagen måste man korsa vallen, som fortfarande inte är slagen. Tur vi har traktorspår att gå i för på sina håll når gräset ända till armhålorna!
 

Bästa vännen

Avslutade dagen med en tur på min plupp. Pigg o glad trots första natten på gräs! Givetvis är plasten på hoven påväg bort igen, men med liiiiiiiite tur kanske skon kan sitta på ändå:
 
1: Plast i ett försök att stötta upp väggen lite samt att ingen ska trampa av den. Och något som håller i sömnen som inte går att fästa i nått.
 
 
2: shoe secure för att hon inte ska komma åt att trampa på skon
 
3: boots för att inte trampa på shoe secure...
 
 
 
Detta konceptet har funkat dryga 3 dygn på box/ i ruta och ett dygn på bete. Inklusive ridpass utan shoesecure . Men än ska vi inte ropa "hej"!!
hon fick iallafall ett par classic roler skor med många sömhål så hon har en söm typ i tån och en typ i trakten så den sitter iallafall i något.

Hjärtat i halsgropen

När jag kom till stallet förut tyckte jag feelia stog lite konstigt i boxen. stog o pratade på stallgången en stund o tänkte lite på att hon stundtals stog o sluttade väldigt med korset. 
 
Ställer ut henne på gången och ser att magen ser väldigt uppdragen ut på vänster sida. Revbenskanten syntes/stack ut till och med och det vill inte säga lite på Feelia. På andra sidan putade magen ut istället. Lyssnade och det rumlade på lagom där inne. Tog ut henne o gick lite, det gick väääldigt långsamt och hon ville inte alls trampa på. Dessutom såg hon väldigt olycklig ut, och drog knappt till gräset. men hon mumsade glatt på när hon fick beta lite. Hon ville inte riktigt stå på vänster bakben. Travade henne några steg och hon såg lixom halt ut på vänster bak. Väldigt ovillig. 
 
Gick in i rudhuset o promenerade. Hon kändes väldigt olycklig och ville stanna till hela tiden, efter något varv kom en fin bajs helt utan problem, hon behövde inte klämma på extra eller så, men man såg på henne att det gjorde ont för hon stönade till lite extra efteråt och började darra i vänsterflanken, som fortfarande var uppdragen. Vi fortsatte att promenera på i sakta mak och hon fick ett fleecetäcke på sig. SÅ efter några varv kom huvudet upp lite och hon längde lite på steget. Efter ytterligare några varv klev hon på som vanligt och skulle lukta i marken, leta godis i fickorna och försöka rulla sig i den "dammiga" delen av ridhuset (det om nått var ett tecken på att något inte var som det skulle i början, för det försöker hon ALLTID göra det första hon gör, med eller utan utrustning, det ska alltid prövas om hon får lov att skita ner sig).
Gick en liten stund till och hon blev pigg och glad, bajade en gång till, lika lätt denna gången, men utan symptom på smärta eller obehag. Och bollarna var lika fina denna last.
När vi lyfte på täcket hade magen kommit ner på vänstersidan igen och hon var inte öm där över längre. SKÖNT!!
 
Hon fick gå in i stallet en stund medan vi mockade och hon var pigg och glad på gången igen. Sen gick vi en liten sväng ute och nu var hon det vanliga gräsmonstret ingen. Det börade regna så vi travade en bit på hemvägen och hon travade på med långa fina steg i ett glatt tempo med huvudet högt och spetsade öron.  
 
Vår slutsats (eller vad vi hoppas på iallafall) är att hon helt enkelt stått och spännt sig i hagen och blivit kall. Det har regnat och blåst en hel del här idag och hon står i ruta fram till de ska ut på gräs imorgon eftersom hon bara trampar av sig skorna i vinterhagen. Så hon har nog inte rört så mycket på sig och har inte haft nått att pilla med mellan fodringarna. 
 
Detta baserar vi främst på att
# Det släppte så snabbt
# Hon bajsade utan problem 2 gånger (en under smärtn och en efter), fina bollar med normal färg, lukt och konsistens. Även om det gjorde ont första bajjen så behövde hon inte klämma på extra eller så. 
Hon har dessutom haft aptit hela tiden.
# Det har regnat och blåst en del här idag. Det kan ju vara annat än musklerna hon blivit kall om också, njurarna tillexempel, eller äggstockarna. Eller helt enkelt någon glattmuskulatur, de har ju en tendens till att bli väldigt onda om de blir onda  så att säga. Vet inte riktigt vart äggstockarna ligger på häst dock, men jag gissar på att de också ligger ganska nära ryggen. 
 
Jag hoppas iallafall innerligt att det inte var en kolikkänning. Hon har aldrig haft det förut, men man ska ju aldrig säga aldrig heller... Tror knappast på någon korsförlamning heller, men man vet ju aldrig en väldigt lindrig sådan kanske eftersom hon antagligen stått o spännt sig. Men då blir det ju ioförsig ingen korsförlmning i den meningen, utan snarare muskelspännigar/låsningar.
 
Hon var pigg och glad i stallet igen iallafall, lite "snurrig" sådär som Feelia kan va, för några av hästarna ska sova ute inatt, men inte sådär stressad som hon kan va.
 
Tänkte åka iväg en sväng till och kolla till henne så jag kan fortsätta tentaplugga sen, och förhoppningsvis sova en skvätt. 
 
Hon får stå med fleecetäket på inatt så hon inte står och spänner sig igen. Lilla skruttan - sova nyklippt i -5 är inga som helst problem men ett sommarregn o +15 var tydligen inte lika mysigt. Där ser man åter igen att kyla inte är någon fara, väta är värre. 
 
Min lilla lilla plupp, hon kan verkligen se olycklig ut när något är fel. Man lixom kände det genom grimskaftet till och med. Framförallt när det började släppa, inte bara att hon klev på bättre utan att det strålade mer Feeliaglädje genom grimskaftet lixom. Min BÄSTA BÄSTA VARELSE <3 alltid glad! 
 
Eftersom jag inte har haft tid o beta henne idag plockade jag en påse gräs åt henne istället så hon ska hålla igång magen med gräs även nu när hon stått i rutan i 2 dagar, för i morgon ska de gå över på gräshagen!
Lycklig häst som kommer bli tjooooooooock! 
 
 And btw: Skorna sitter på än! Dock är hon ju straffkomenderad till ruta, med ditplastad sko, shoe secure OCH Boots över. Haha, hon börjar likna en dressyrhäst, inatt har hon ju dessutom täcke på sig, vilket har hänt EN gång sedan oktober förra året ;)
 
 
 
 
 

Visste ni?

"Förr" i tiden (läs 10-20 år kanske) höll man patienter efter hjärtinfarkt i strikt sängläge eftersom man tyckte att blodtrycket stiger så i samband med rörelse.
Det man inte tänkte på var att anledningen till att hjärtfrekvensen ökar vid rörelse är ju för att musklerna behöver mer syre. I samband med detta kommer kärlen i musklerna relaxeras för att enklare ta upp och lämna ifrån sig näringsämnen och slaggprodukter, så blodet möter inte samma motstånd. Trots att hjärtfrekvensen och slagvolymen ökar kommer det systoliska blodtrycket ligga på det samma alternativt minska lite eftersom blodet inte möter samma motstånd längre.
 
Värre är det med stress, för där kommer det systoliska trycket att öka eftersom det inte sker någon relaxation av kärlen (hjärtat möter ett större motstånd). Därför ordineras numera alla patienter att röra på sig så fort som möjligt efter en hjärtinfarkt för att undvika den stress som lätt kommer krypandes när man vet att man varit nära döden och inte FÅR kliva upp ur sängen osv. Bättre att lulla runt i koridorerna med sina pissetofflor, sjukhussärk och ställning med slangar alltså ;)
 
 
 

Pluppis

Lilla pluppis blev så ivrig att hon kom åt tråden med mulen när jag delade morötter idag. Ajaj, stackars liten. Hon hade precis druckit vatten också så det blev en jädra smäll. De nästan skvätte till lixom. 
Fina plupp blev väldigt olycklig!
 
 
 

Dax att låsa dörrn?

Har haft en polishelikopter cirkulerandes här i drygt en timme. Mitt ute på landet!  Har även skymtat en polisbil.  
Bilden är väl lite missvisande, men den flög preciiis ovanför huset varje varv.  Nu verkar den cirkulera i lite större banor. Givetvis är jag sjukt nyfiken på vad de håller på med!
Lika nervöst som när farbror blå (eller fröken blå var det faktiskt ) knacka på en mörk kväll i höstas när det hade varit inbrott hos grannen. Man blir verkligen sjukt orolig över att man gjort nått Olovligt ;-) Kanske bäst att låsa dörrn så det inte kommer in en galen brottsling rätt vad det är!  

18 timmar

And still going!
04:15 i morse
21:45 ikväll.
 
ljust o härligt!
Nackspären lättade lite efter en varm dusch så ja ryckte upp mig o gick ut och njöt lite av "min" trädgård!! Ingen försommarträdgård att tala om men en hel del är redan igång!
 
Turkisk julros som blommat sen slutet på februari. Den var rosa i början men har övergått till grönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ont, bitter och trött

Nackspärr från helvetet. 
Gick upp straxt efter 4 i morse och pluggade det sista inför tentan. Hann antagligen inte läsa tillärckligt mycket för att kunna klara den, men fick in en bra känsla för hur det bör kännas iallafall. Kunde svara mer eller mindre på alla frågorna från de delarna jag hunnit läsa in.
Kollat över stängsen i sommarhagarna efer lunch - varmt. Och ont i nacken. Dum och lat som jag var kollade jag inte hovarna på Feelia när jag var där. När jag kom dit nu ikväll lyste högerskon med sin frånvaro. Doch är jag starkt kritiskt till att hon trampat av sig den torts plasten, för flasten var puts väck på den högra hoven också!! WTF??
Nu kom äntligen shoe secure i brevlådan iallafall. Sista hoppet. Eller ja, om inte plasten sitter fast på hovarna vet jag inte hur vi ska få dit nån sko igen men....
 
SÅ jävla trött för jag är SÅÅ ridsugen och Feelia är hel för omväxlings skull. Eller nä, inte ridsugen generellt. Sugen på att umgås med min bästa vän och göra kul saker. Det är ju på sommarn man ska rida o ha kul!!
Får väl sitta o harva runt lite på vita faran, men det är inte lika kul. Men en jävla utmaning dock! 
 
Nu får nån jävel gärna komma o trolla lite, annars lutar det åt betessläpp med boots hela sommarn. Jävla tomteskor, hon kommer ju se ut som en skogsmulle. Kanske ska ge fan i o klippa manen med??
Sen plocka in o börja rida om 2-3 månader när hoven vuxit ut. Och under tiden komma till rätta med vad det nu är som gör att hon trampar av sig skon hela tiden (förutom trasiga hovväggar då). För skoningen ÄR bra.till skillnad från förut. Överansträngda gaffelband är INTE ett pris jag är beredd på att betala för att skorna ska sitta kvar. Och det var precis vad vi råkade ut för nör hon skoddes för trångt så trakten blev understucken...
 
Till vintern blir det fan egeninköpt analyserat hö, tillskott efter alla konstens regler och grushage innan sulorna blir för blöta och ja, allt vad som kan tänkas göra hovkvalitén bättre helt enkelt! Jag fattar inte hur den kan ha gått från dunderbra med mycket beröm från hovslagare till att vara så porös. Det MÅSTE ha något med fodret att göra. Eller något med näringsupptaget. Kanske i viss kombination med västkustvätan. 
 
Tittade mig i backspegeln på vägen hem förut, och ja, jag såg lika lobotomerad ut som jag känner mig....
 
# Bitter på Feelia för att hon inte kan hålla skorna på när hon för en gångs skull är ridbar.
 
# Bitter på den där jävla plasten som jag är ganska övertygad om att vi inte kunde lägga på på något annat sätt.
 
# T R Ö T T. kl 4 är inga problem att komma upp någon gång ibland, men hjärman känns som gojja efter en dag.
 
# O N T i nacken. Det lixom brinner längs högersidan och värker i resterande. Går skitbra när man ligger still, men att göra något är i regel uteslutet. Till och med gäspa är en plåga!!! o titta till höger går inte. Men compagel (hästens "zoonsalva") lindrar och värmedynan fungerar stundtals, efter en stund blir den för tung. 
 
# Håglös över dagens tenta. Sjuk ångest inför lördagens tenta som INTE går att skriva om i sommar. 
 
Jaja, jag jar världens gladaste häst iallafall, Hon är MIN och det är faktiskt inget fel på henne, hon har ingen tillstymmelse till hälta eller annat!
 
Väldigt snart är det "sommarlov" och går det inte rida på min bästsbästavän behöver man ju inte ha dåligt samvete över att vara hemma i skogarna. Förutom att det är jobbigt att vara ifrån henne och Tim då.
 
Nu ska jag fjäska lite med nacken i en varm dusch - sen på med compagel, ta en ipren o gå o lägga mig framför det okända. Haha igår frågade tim om jag inte skulle försöka se klart på det där avsnittet nång gång - det var ju trots allt 4:e kvällen i rad han fick sitta o lyssna på det där i bakgrunden ;)
 
 
Jag är bra på att komma igen snabbt men idag tar det lite längre tid. Kanske för att jag inte ätit nått och varit uppe sen 4. 
 
 
 
 

Fattiglapp funkar inte som hästägare

Näe, nu jävlar ska jag gå till botten med dessa jävla tappskor. Kosta vad det kosta vill!
 
Idag har det regnat typ 5 mm och vem kommer in med 3 skor då - Feelia. 3:e tappskon på 8 dagar! höger har ton tappat 2 ggr och vänster en. visst, hagarna är lite "buckliga" men de är torra och fina. 
 
Tyvärr har nu HELA hovväggen lossnat på utsidan av den hoven, såg riktigt läskigt ut och jag höll på att få hjärtstopp med tanke på att jag såg att skon var borta redan på lunchen men inte hur allvarligt det såg ut och struntade i att ta på booten tills på kvällen. Enda gången fröken überpetig slarvar lite och så blir det såhär. Tidigare har hon ju fått läderhudsinflammation bara skon trampats av lite försiktigt, men hör och hämpna, hon var inte halt och inte svullen/gallig!!! Däremot hade hon en svag puls, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att hon gått med det ute i minst 6 timmar och hade trampat in två småstenar i tån. Där rök mina funderingar på barfotagång ialalfall! 
 
Gjorde rent och tog på booten igår kväll och hon var lika fin i morse. Ohalt, inte gallig osv. Och TRO mig, den hästen svullnar om något är fel....
 
Så nu kommer den trollande hovslagaren och plastar på en ny sko vid lunch. Hoppas att det går vägen så hon kan gå ut med de andra igen. Vågade inte låta henne gå så mkt på den när den är så trasig så det fick bli rutan för henne idag. 
 
Men om sagt nu ska jag gå till botten med det här för:
 
1: Hon har INGET steg att tala om, visst hon är lite överbyggd bak, men hon har då INTE något direkt övertramp att tala om.
 
2: Jag har en bra hovslagare och relativt korrekta hovvinklar. Förra sommarn behöll hon skorna på men blev så trångskott att trakten blev understucken och hon fick problem med överansträngda gaffelband. Det håller vi på och rättar till nu.
Kanske att bakhovarna kan få bli lite längre i tårna så överrullningen inte blir riktigt så snabb.
 
3: Hon skos redan med någullunda överrullning fram. Inte direkt tåriktade skor, men skor som är lite tillbakadragna ocu utan kappor. 
 
4: Det är i regel alltid höger fram som ryker, men ibland också vänster. (som i måndags när hon redan trampat av sig höger dagen innan och fått boot på den skon kommer hon in och stolt visar upp att  hon minsann trampat av den andra skon också.... som tur var så var hovslagaren redan påväg ut för att slå på den andra. perfekt med hovslagaren i stallet, men nu är det slut på det för hon flyttar idag *nervööööööst* hur ska vi då klara oss??
 
 
 
Så Nu är planen att :
1: Få på shoe securen när de kommer på måndag alt redan idag om hovslagarn har några hemma så hovväggen får vila och växa utan fler tappskor.
2: Se till att hon kan gå ut på bete med de andra som planerat imorgon/så snart som möjligt så hovarna växer på så nabbt och bra som möjligt.
3: Så snabbt som möjligt få ut equiterapeuten som får gå igenom henne ordentliget - med tanke på "protesterna" i ridningen som varit det sista, och att jag tror att hon är i någon slags obalans eftersom skorna ryker ideligen. Det kan ju bara inte vara normalt med tanke på hennes kroppsbyggnad i övrigt. Klart att stora yviga hästar med långa ben överallt har lätt för att trampa av sig, men hon är ju som matte - benen är lixom förkorta ;)
 
Hältkontroll är ju gjort både i januari, februari och början på april så jag har svårt att tro att det skulle vara något sådant. Men man vet ju aldrig, givetvis får man ha det i åtanke, men för en gångs skull kommer jag nog välja att inte börja i den änden. 
 
 
 
 
 
RSS 2.0