Debut 2:2

Härligt nog var jag inte alls nervös idag. Fokuserad och förväntansfull till tusen, men inte nervös!
Väl under programmet kände ja bara vaaah, är det redan sluuuut och så fort jag kom ut var jag så irriterad på mig själv som inte lärt mig LB programmet för jag hade verkligen velat efteranmäla mig till en klass till :)
 
Iallafall: När det blev vår tur skrittade vi in i ridhuset i väntan på startsignal. Man riktigt kände på Feelia att hon visste att de tittade på henne för hon "skärpte till sig" och gjorde sig riktigt snygg <3
 
Programmet gick över förväntan - och de svåraste detaljerna var de som faktiskt gick bäst (tappade jag fokus på transportsträckorna mån tro ;) ). Speciellt halterna kändes det som att Feelia tänkte "ok, det här har jag sett på TV/hört berättats om i hagen" för hon som näst intill ALDRIG kan stå still i en halt gjorde det mer eller mindre perfekt i båda halterna. Den första tog hon ett steg fram ur men då var jag snabb som attan att haka på och istället rida fram 1sekund för tidigt i ett försök att släta över. Och halten i slutet fick vi en 7:a på trots att hon var ställt sill vänster på uppridningen!
 
Förutom min jädra vänsterhand som var ett genomgående problem i hela programmet så fick vi den största missen i första galoppen. Hon väljer gärna höger galopp framför vänster eftersom vänster bak är starkare än det högra. På träning hittade jag ett bra koncept i att börja inridningen på volten någon meter tidigare så hon känner vart vi är på väg men samtidigt hinner fatta galoppen innan vi passerat bokstaven. Det hade kunnat funka och då hade vi nog fått en 7:a även där. Nu fick vi tyvärr 1½ språng i höger galopp innan jag hann rätta, så på fattningen fick vi en 2:a. Sedan kom vi av oss lite så volten gav 6.5. Där emot drämde vi till med en 7:a på övergången från galopp till trav - i det svåra varvet, som jag drömt mardrömar om :)
 
Fattningen till höger fick vi en 7:a på men på volten förstör åter igen min vänstarhand allt, hon hamnar bakom hand och vi får en 5:a. Det sämsta på hela programmet bortsett från vårt missförstånd i första galoppen.
 
 
 
Samanfattningsvis skrapade vi ihophela 63.333% (Hade vi inte missat på första fattningen hade vi hamnat på dryga 65%) vilket var långt över förväntan!! Gränsen för att få köpa till en rosett låg på 50% och jag var mer eller mindre nervös över att inte klara det ens en gång. Och så går vi in och riderihop poäng så vi hamnar över den "riktiga godkäntgränsen" på 60% till och med :)
7stycken 7:or
6 stycken6.5:or
3 stycken 6:or
1 stycken 5:a
och 1 stycken 2:a (som borde ha varit minst en 7:a)
 
 
Så, summan av hardemumman:
Jag har en fantastisk häst <3<3<3<3<3
Jag har en fantastisk sambo som varit med och servat hela dagen
Jag måste komma igång och träna mer och framförallt få ordning på mina händer.
När transporten kommer hem blir det lastträning som gäller så vi kan åka ut på fler småtävlingar till våren - det var bara den där lilla detaljen "jobbasöndagar"...
 
 
En lillskrutta som är sjukt nöjd över sin egen bedrift, precis som Tim påpekade så finns det nog ingen häst som blir så glad och tillfreds med sig själv när hon gjort något bra. Och man märker det verkligen på hela henne <3
 
 

Debut 1:2

Å min lillskrutta var så härlig!
Planen inför idag var en riktig genomkörare i fredags, vilket inte alls kändes så bra (mitt fel - obekväm häst) och igår jobbade vi mycket med bjudningen i galopp + tränade avsprångspunkt på cavaletti. Hade Pelham på vilket nog också var en bra plan för idag kändes hon väldigt lyhörd för mina hjälper.
 
Så, väl i stallet fick hästarna en tuss hö inne, sedan knoppades manen och efter det fick alla gå ut och äta resten av frukosten ute - precis som vanligt, Feelias 2 hjärnceller säger ju upp sig om inte allt är just som vanligt. Men men, det är hennes grej och fine bye me! Putsade träns och fixade stallet, sedan fick hon komma in för att lindas och fixas iordning (och hon hade inte hunnit rulla sig, men givetvis hade hon täcke på utifall att).
 
 
Redan påväg mot ridskolan klev hon på med raska steg.
 
Väl framme tycker hon mest att det är lite konstigt att vi måste gå bakom ridhuset för att komma till paddocken, väl i paddocken hittar hon till sin överraskning hagkompisen Gabby som hade gått en stund innan oss. Gabby är för övrigt den sötaste fjordingen jag någonsin sett, som 23 år ung går in som ingen ting och jobbar till sig en rossett hon med!
Feelia var frammåt, lite spänstig och egentligen alldeless lagom, men det är ju inte alltid min sävliga tanthäst är är sådär snärtig och "showig" så det var lite svårt att komma till ridning. I de lägen hon bjuder upp till en högre form med högre framdel är det ju bara o sitta med, behålla en mjuuk hand men stadig kontakt och inte glöma rida med sätet så hennes bakbenen också kommer med. Då blir hon riktigt snygg!
 
Vi hade sjuuuuukt gott om tid på oss så vi tog det lugnt: gjorde många "mikrojobb" med fokus på att behålla stöd och form i övergångarna, måååååånga växlingar mellan fri skritt och mellanskritt för att bli av med det där envisa taktandet så fort man tar tygeln och ännu fler övergångar trav-halt. Galoppen kändes magiskt fin efter gårdagens rejäla genomkörare, så den gjorde vi inte så mycket med!
 
Lite av framridningen (och dimmbanken som är påväg bort) fångades på film:
 
 
 
 
 

Decisions

 
Fast det blir nog det övre alternativet, det är ju trots allt bara en pay and ride. Är till och med osäker på de fula vita handskarna som spontanshopades för 24:90 igår...
 
Tolv år sedan sist, hoppas den där tendensen till fullkomlig paralys och oförmåga att tänka i sadeln vuxit bort... Med tanke på vilken ofantlig nackspärr jag vaknade med idag blir det nog tillräckligt svårt att leverera ändå!
 
Nu blir det loppis och pitstop på apoteket för att ladda upp med diklofenac :) 

Piffigt

Igår vankades det dressyr träning...
...först värmde vi upp oss...
 
...och sedan piffade vi till oss!
Hovarna hanns inte med men i övrigt var vi riktigt propert klädda!
 
Träningen gick superbra!! Lite till min besvikelse faktiskt, det är ju när man har tillgång till hjälp som man vill att "problemen" ska komma - inte när man sitter själv och harvar runt.

kul på lab

För en gångs skull har vi haft en kul lab, vi fick experimentera på våra ögon! 
Nu har vi ju inte syntetiserat preparaten själva eller så, men det är ändå kul att få testa nått på sig själv. 
 
Det fanns tre preparat att välja på och vi skulle lista ut vad vi fått för preparat utifrån pupillstorlek och synförmåga på långt och nära håll förändrades.
Eftetsom jag skulle köra bil hem fick jag det "snällaste" preparatet, men det visade sig sedan att vår pipett var felmärkt ;)
 
 
 
 
 Fick ingen bra bild under full effekt, här syns ju det blå igen men man ser ändå skillnad!
 
RSS 2.0