Debut 1:2

Å min lillskrutta var så härlig!
Planen inför idag var en riktig genomkörare i fredags, vilket inte alls kändes så bra (mitt fel - obekväm häst) och igår jobbade vi mycket med bjudningen i galopp + tränade avsprångspunkt på cavaletti. Hade Pelham på vilket nog också var en bra plan för idag kändes hon väldigt lyhörd för mina hjälper.
 
Så, väl i stallet fick hästarna en tuss hö inne, sedan knoppades manen och efter det fick alla gå ut och äta resten av frukosten ute - precis som vanligt, Feelias 2 hjärnceller säger ju upp sig om inte allt är just som vanligt. Men men, det är hennes grej och fine bye me! Putsade träns och fixade stallet, sedan fick hon komma in för att lindas och fixas iordning (och hon hade inte hunnit rulla sig, men givetvis hade hon täcke på utifall att).
 
 
Redan påväg mot ridskolan klev hon på med raska steg.
 
Väl framme tycker hon mest att det är lite konstigt att vi måste gå bakom ridhuset för att komma till paddocken, väl i paddocken hittar hon till sin överraskning hagkompisen Gabby som hade gått en stund innan oss. Gabby är för övrigt den sötaste fjordingen jag någonsin sett, som 23 år ung går in som ingen ting och jobbar till sig en rossett hon med!
Feelia var frammåt, lite spänstig och egentligen alldeless lagom, men det är ju inte alltid min sävliga tanthäst är är sådär snärtig och "showig" så det var lite svårt att komma till ridning. I de lägen hon bjuder upp till en högre form med högre framdel är det ju bara o sitta med, behålla en mjuuk hand men stadig kontakt och inte glöma rida med sätet så hennes bakbenen också kommer med. Då blir hon riktigt snygg!
 
Vi hade sjuuuuukt gott om tid på oss så vi tog det lugnt: gjorde många "mikrojobb" med fokus på att behålla stöd och form i övergångarna, måååååånga växlingar mellan fri skritt och mellanskritt för att bli av med det där envisa taktandet så fort man tar tygeln och ännu fler övergångar trav-halt. Galoppen kändes magiskt fin efter gårdagens rejäla genomkörare, så den gjorde vi inte så mycket med!
 
Lite av framridningen (och dimmbanken som är påväg bort) fångades på film:
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0