Paradiset, here I come!

Tjaa... Alla grejer är körda till nya placet och nu väntar jag bara på att det ska bli den 1:a augusti så jag kan flytta in på riktigt.
 
Lägenheten ligger mitt i en rosenträdgård med allt som hör till. + en stoor damm med koi och guldfiskar på framsidan!!
Nu hittade jag inga bilder på själva lägenheten, men det fanns flera på omgivningen att bjuda på tills jag hunnit ta mina egna bilder!
 
 
 
 
Lägenheten finns i ena änden av ett garage, som för övrigt ser ut precis som boningshuset, gult med vit snickarglädje runt fönstren!!
 
Så, till veckan blir det att ragga möbler på blocket då jag "är med dragkrok" i två veckor framöver.
Tänkte även hinna med en hel del lastträning o kanske (men bara kanske) åka iväg o träna en sväng eller två!!
Underlättar lite med 2 hästar i "familjen" så kan man tvinga med den andra som moraliskt stöd och sällskap ;)
 
 

Inte ens en på miljonen

Näe, jag tror faktiskt inte det!
 
Minns ni hur förvånad jag var när jag träffade Sanna? Jag var förvånad över att det fanns en till så onormal människa som mig. En ,ed "onormala" värderingar och "onormal" livssyn. En sån människa träffar man bara en gång i livet, om man har tur. Men på något vis har jag lyckats träffa två soulmates. Vad jag nu har gjort för att förtjäna detta vet jag inte. Kanske universum vill belöna de människor som faktiskt vågar vara sig själva och vågar gå sina egna vägar?!
 
Förövrigt har jag börjat hoppa en del på lilla hästen!! Vilket är suuuuuperkul!! (den uppfattningen delas även av lilla hästen;))
 
Har ridit en del på ett jaltkandar som funkat ganska bra som lite extra bromsservo, men hon knäpper av så väldigt och går väldigt bakom hand så det känns inte som en optimal lösning. I skogen däremot funkar det bättre. där suger hon tag lite mer i det och hittar ett fint stöd. Bettet har en liten tungfrihet vilket hon älskar! Jag har inte prövat det förut men hon går med så stängd o fin mun o grejar inte alls med tungan
!
Åter till hoppningen: där är nu planen att köpa en odelad pelhamstång med tungfrihet. Så jag bara får hävstångseffekten när jag behöver den o inte hela tiden.
Red lite cavaletti igår o tränade mest på tempot. Själv tycker jag att det går suuuperfort och att hon drar iväg ofta, men tittar man på filmerna ser det inte alls ut så! Jag har en hel del känsla att träna upp!! Red dessvärre på det tredelade tränsbettet igår så det var en ständig dragkamp mellan cavalettisarna. Men man börjar ändå märka skillnad på henne för hon är lättare att "få tillbaka" till arbete mellan rundorna nu än förut. Hon är inte speedad en kvart efter hoppningen lixom, utan bara några minuter ;)
Eftersom jag numera har privat filmare på samtliga ridpass kommer det många filmer inom kort, ska bara lägga över dom till datorn först ;)
 
Nu blir det sängen o imorn styr lilla POO mot avesta, Sanna o Alfons <3
 

Och vips så var man student!

Ja, igår kom ju som sagt första antagningsbeskedet. Var lite nervöst såklart men inte så jätte, med tanke på att jag dels inte vågat hoppats riktigt och dels för att det hänt mycket i mitt liv de senaste veckorna. Har inte hunnit med nått grubbleri över antagningen.
 
Så gick det iallafall äntligen att logga in, och jag hamnade som 12:e reserv på Apotekarprogrammet som var mitt förstahandsalternativ. På läkemedelskemiprogrammet, som var mitt andrahandsval kom jag in!!
 
Så, nu återstår det att se om jag kan ha turen att klättra upp till en plats på apotekarprogrammet eller om det får bli läkemedelskemin helt enkelt. Hur som helst så ska det bli skönt att börja med något iallafall! Blir det läkemedelskemi kommer jag bygga på den 3åriga utbildningen med ett 2årigt masterprogram i organisk kemi och läkemedelskemi.
 
 
 
Klasskompisen Malin hade kommit in på kemiprogrammet så då kan man fortsätta plugga med henne, toppen!
 
Nu blir det till att jobba med lite matematik, i eftermiddag blir det stallet o imorn blir det kungsbacka för att gå loss på börjes o svensk ridsport :) (o kanske hööks på vägen)
 
 

Dagens agenda:

Städa hos bror!!
 
Och vet ni, på torsdag kl 13:00 kommer första antagningsbeskeden till universitetet ut!! Nu håller vi tummarna!!
 
Apotekare, kemist, lärare, biolog eller biomedicinsk analytiker, det är frågan!!
 
Eller så har jag riktig otur och inte kommer in på något utavdom!! Men jag är faktiskt nöjd med mina 14.9 på gymnasiebetygen o 1.0 på högskoleprovet. Kunde inte gjort bättre med jobb och häst och studier!!
 
 
 
 
 
 
and, by the way: I won some!

Gårdagens skörd

Ja, gårdagens skörd resulterade i ca 5 dl smultron och en rejäl påse sommarkantareller!!
 
 
 
 

Regn och rusk

Tjaa, det har regnat oavbrutet här sedan i morse.
Så istället för att plocka smultron ska jag svänga förbi bästa Mallan o Glennyboy istället på lite fika.
Men det får bli ett senare projekt, förr jag är ganska nyvaken och har precis klivit ur duschen. Ja jag vet klockan är nästan 12 men idag var jag trött. Sov väl sådär 11 timmar i sträck :)
 
Förövrigt så kom årets stora händelse redan i juli istället för i november!

Back in the woods

Ja, men visst blev det så!!
Hoppas på lite bra väder när jag är här, så man kan njuta lite av tillvaron!

B-ponny livet ut?

Japp! Idag har det ridits B-ponny!
Ibland uppskattar jag faktiskt mina 152cm och 43kg!! (lite smidighet på det och jag skulle bli värsta akrobaten!)
Det var ett litet russ vid namn Billy Boy. En väldigt kul liten krabat!! Lite stel i högersidan och kryper gärna bakom hand, men annars var den jättefin! Blir sporrar på imorgon tror jag :)
 
Igår red jag även ett D-ponnysto i samma stall av modellen stoig bitch. Hon ville gärna vika sig i innersidan o skjuta ut ytterbogen hela tiden. Och "vadå flytta för skänkeln, vi slår lite mot den istället". Idag longerade jag henne över en liten studs då hon var väldigt stel i bakkärran igår + att hon fick springa av sig lite då hon stått hela veckan.
Ska rida bägge ponnysarna imorgon igen! Dessvärre tycker jag det ser ut som att hon hakar lite i fattningarna ibland. Hon slog även lite i galoppen igår, så får ta det lite försiktigt med henne.
 
Ja, ni läste rätt; Lina har ridit tre hästar flera dagar i rad, kors i taket, vart kommer all energi ifrån måntro?
 
 
 
 
 

Summerfeeling

Japp! Soligt och varmt och en låt som jag inte lyssnat på på väldigt länge spelades i morse. För ett par somrar sedan gick den flitigt på repeat under en ganska lång tid.
 
Idag kom den alltså på radion, och tja, här är den igen!
 
 
 
 
 
 
Nu blir det lite ogräsrensning i solen!!
 
 
 
"I recon It's again my turn to win some or learn some"
 
 
 
 

Söndagkväll

 
Och så var humöret åter på topp!!
 
 
RSS 2.0