Fattiglapp funkar inte som hästägare

Näe, nu jävlar ska jag gå till botten med dessa jävla tappskor. Kosta vad det kosta vill!
 
Idag har det regnat typ 5 mm och vem kommer in med 3 skor då - Feelia. 3:e tappskon på 8 dagar! höger har ton tappat 2 ggr och vänster en. visst, hagarna är lite "buckliga" men de är torra och fina. 
 
Tyvärr har nu HELA hovväggen lossnat på utsidan av den hoven, såg riktigt läskigt ut och jag höll på att få hjärtstopp med tanke på att jag såg att skon var borta redan på lunchen men inte hur allvarligt det såg ut och struntade i att ta på booten tills på kvällen. Enda gången fröken überpetig slarvar lite och så blir det såhär. Tidigare har hon ju fått läderhudsinflammation bara skon trampats av lite försiktigt, men hör och hämpna, hon var inte halt och inte svullen/gallig!!! Däremot hade hon en svag puls, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att hon gått med det ute i minst 6 timmar och hade trampat in två småstenar i tån. Där rök mina funderingar på barfotagång ialalfall! 
 
Gjorde rent och tog på booten igår kväll och hon var lika fin i morse. Ohalt, inte gallig osv. Och TRO mig, den hästen svullnar om något är fel....
 
Så nu kommer den trollande hovslagaren och plastar på en ny sko vid lunch. Hoppas att det går vägen så hon kan gå ut med de andra igen. Vågade inte låta henne gå så mkt på den när den är så trasig så det fick bli rutan för henne idag. 
 
Men om sagt nu ska jag gå till botten med det här för:
 
1: Hon har INGET steg att tala om, visst hon är lite överbyggd bak, men hon har då INTE något direkt övertramp att tala om.
 
2: Jag har en bra hovslagare och relativt korrekta hovvinklar. Förra sommarn behöll hon skorna på men blev så trångskott att trakten blev understucken och hon fick problem med överansträngda gaffelband. Det håller vi på och rättar till nu.
Kanske att bakhovarna kan få bli lite längre i tårna så överrullningen inte blir riktigt så snabb.
 
3: Hon skos redan med någullunda överrullning fram. Inte direkt tåriktade skor, men skor som är lite tillbakadragna ocu utan kappor. 
 
4: Det är i regel alltid höger fram som ryker, men ibland också vänster. (som i måndags när hon redan trampat av sig höger dagen innan och fått boot på den skon kommer hon in och stolt visar upp att  hon minsann trampat av den andra skon också.... som tur var så var hovslagaren redan påväg ut för att slå på den andra. perfekt med hovslagaren i stallet, men nu är det slut på det för hon flyttar idag *nervööööööst* hur ska vi då klara oss??
 
 
 
Så Nu är planen att :
1: Få på shoe securen när de kommer på måndag alt redan idag om hovslagarn har några hemma så hovväggen får vila och växa utan fler tappskor.
2: Se till att hon kan gå ut på bete med de andra som planerat imorgon/så snart som möjligt så hovarna växer på så nabbt och bra som möjligt.
3: Så snabbt som möjligt få ut equiterapeuten som får gå igenom henne ordentliget - med tanke på "protesterna" i ridningen som varit det sista, och att jag tror att hon är i någon slags obalans eftersom skorna ryker ideligen. Det kan ju bara inte vara normalt med tanke på hennes kroppsbyggnad i övrigt. Klart att stora yviga hästar med långa ben överallt har lätt för att trampa av sig, men hon är ju som matte - benen är lixom förkorta ;)
 
Hältkontroll är ju gjort både i januari, februari och början på april så jag har svårt att tro att det skulle vara något sådant. Men man vet ju aldrig, givetvis får man ha det i åtanke, men för en gångs skull kommer jag nog välja att inte börja i den änden. 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0