Regn och rusk

Det fick bli ridhuset idag.
Körde samma matchande outfit som sist vi dressyrmuppade, men det gick inte riktigt lika bra idag. Tänka sig, ridningen sitter visst inte i utrustningen trots allt ;)
 
La in mkt galopp under "uppvärmningen" så hon skulle komma igång riktigt i hela kroppen, och få upp flåset lite. Mycket skrittpauser, men hon orkade ändå inte samla sig speciellt i galopparbetet senare under passet. Är nog bättre att rida mkt lösgörande i början istället, som jag brukar, så man får flera korta pass med bra samling istället för att hon blir trött o jag blir sittandes o dra i henne.
Öppnorna i traven blev iallafall jättefina, och tack vare mycket hinder framme i ridhuset fick vi även till fina 10metersvolter. De blir ju gärna vääääldigt oregelbundna annars. Men som sagt, hon orkar inte riktigt samla sig.
 
Red på ett "nygammalt" bett idag. Ett tredelat med fasta ringar. Känndes inte riktigt lika bra som det vanliga tredelade, hon "hänger sig" lite på kanterna känns det som. Nästan som där man rider på det odelade med fasta ringar. På det vanliga är hon lättare att få mer lösgjord i nacken. Och så är det liite för långt också tycker jag.
 
Jobbade en del med formen ute i skogen igår med. Oj så hon pustar i uppförsbackarna när hon måste skjuta på och trampa inunder sig samtidigt. Bättre styrketräning finns inte och jag känner verkligen när hon blir någorlunda rakriktad och skjuter på jämt med bakbenen. Mer klättring på schemat helt enkelt!!!
 
Nu blir det svampbobkakor, trocadero och TV-tittande för att vänta in John Blund. Imorgon vankas det jobb!
 
 
over and out!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0