My kind of book

Jaa.... tentat läkemedelskemiska principer idag och i morgon börjar nya kursen - Fysiologi och anatomi! Jag hade hoppats på nån juicy dissekering eller liknande men det får vi tydligen inte göra. Fatta va coolt det hade varit!! Men men, tillsammans med kursboken kom ett anatomihäfte med riktiga bilder iallafall. Asfränt!! Men allt har den där grå tråkiga tonen som de itusågade hästbenen på skolan typ. Ser ut som det är kokt, kan det vara så måntro? Ett stycke kokt människohuvud - nä så är det nog inte.
 
 
Happ. Vad händer annars då? Feelia fick sitt återbesök igår. De sista dagarna har hon varit varm och gallig på vänster fram i stället, och mycket riktigt så är hon halt på vänster fram nu istället. Men bara på hårt underlag o böjt spår. Visar inget vid böjprov heller. Höger fram var finemang nu iallafall. 
 
Diagnosen som lyder är att hon är öm i sulorna. Sulan har blivit aldeless för mjuk och sviktande. Antagligen på grund av att hon stått i blöta hagar. I kombination med mindre bra skoning kanske. Nu har vi hittat en kunnig hovslagare igen iallafall!! Så nu är hon skodd med silikonsulor för att skydda/avbelasta sulan så mycket som möjligt (mysig faktura som kommer denna gången med andra ord....). Trodde att hon skulle vara bra redan idag men hoven var fortfarande varm och hon var lite gallig. 
Så fort värmen försvunnit ska hon sättas igång i ridhuset. Där visade hon inte tillstymmelse till hälta under "hältutredningen"... Däremot brallade hon av sig en sko!! Hihi, när vi kom ut på stallplanen för en andra böjning utbrister veterinären förvirrat "Men.... nu har hon ju ingen sko här längre...!!" Som tur var så fanns honslagaren på plats då även hennes häst skulle ha tänderna raspade så det var snabbt fixat ;)
 
Den vita faran då? Joorå hon gick igenom helt utan konstigheter hon med. Igen! Hon har sin extremt stela kotled på vänster fram men säger inget om den vid longering på varken hårt eller mjukt underlag, varken före, under eller efter böjning. Den är som den är bara, en gammal skada. Däremot markerade hon lite på höger fram efter böjprov, men det värmde ur de första stegen. Och så kan hon ibland se lite knackig ut vid longering. Men igår vilade hon fint på steget och tog ut steget rejält även på hårt underlag. Tim fick beröm  för hennes muskler tots att hon inte är helt igång och så biffig som hon var i höstas. Ingen lätt modell att få till bra muskler på!! Och så har vi väl slagit fast vid att hon måste ha vart galoppör tidigare,dels på grund av kroppsbyggnaden hon har men framförallt för att hon gärna går med så mycket i handen, utan att vara minsta berörd (Jag kan oftast inte stanna utan graman). Att hon ökar igen när man lättar efter en förhållning (ah, ni fattar, ta o lätta lixom) är också typiskt löpare, men också för att hennes första kindtänder är i princip helt blankslitna efter bettet. Tydligen är det vanligt på travare/galoppörer som vill/ska gå med mycket i handen. 
 
 
Det börjar änna bli dax o tagga lite horseshow med. Nästa fredag gäller det!! Hade hoppats på att kunna handla lite, men det går ju inte när både hästar o akvarier strejkar!!
 
 
 
 


Kommentarer
Mallan

Fan då att du inte är kvar här i trakterna. Arken zoo rear nämligen ut allt som har med akvarium o fiskar att göra!! (50%rea)

2014-02-19 @ 23:44:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0