Inleder året med äkta Linastil

Jaa, jag tänkte börja året med en störighetslista som jag länge gått och filat. Nu är det ju som så att jag oftast stör mig på väldigt mycket så det är sällan jag kommer ihåg några specifika grejer. Men iallafall
 
# klimatanläggningar i nya bilar, finns det nått mer störande??!! En kall vinterdag vill jag kanske att värmen ska blåsa på i bött trots att luften i bilen redan uppnått dessa 30 grader eller vad det nu är som är max! det betyder ju inte att JAG känner mig varm med en gång. samma sak gäller för kalluften, ni vet när en våg av åksjuka sköljer över en och man vill ha en isande vind i ansiktet (utan att använda AC:n då), då räcker det inte med några jävla17 grader!!
 
# Folk som tänder verenda lampa de kan hitta (både inne och ute) mitt på ljusan dan, eller som inte släcker efter sig när de lämnar utrymmet de tänt upp i. De kan då aldrig ha råkat ut för "snåla" arbetsgivare. Jädrar imej om de såg att man hade tänt lmporna i stallarna när man mockade och det var ljust ute, eller ännu värre lät det förbli tänt när man lämnade det ena stallet för nästa!! Dock HELT rätt anser jag för sådanadär lampor (speciellt av äldre modell) borde dra hutlöst mycket el. 
 
# UTBILDADE ridledare/tränase som säger "sakta av till trav".... Det heter väl förfan BRYT AV TILL TRAV!!!!!!!!   
 
# Varmvatten till leriga hästben! Nuförtiden tycks man ha gått ifrån det där eviga mässandet om kallvatten till hästbenen som man fick inpräntat som liten. Det tycks vara många som daltar över detta: "ååh lilla hästen tycker du det är kallt att spola benen i kallvatten??" Näe, antagligen inte!! Kanske lite kallt om fingrarna, men vilka moment är inte det inom ridsporten på vinterhalvåret?? Till saken hör ju även det att hästen antagligen stått ute i en mer eller mindre lerig hage och den är nog inte så jävla varm den heller!! När jag var liten var det en hink med kallvatten och en rotborste som gällte, Sedan var det bara till att blaska på för att bli av med leran!! Vi hade inte ens en slang och ännu mindre en flådig spolspilta att hålla till i som jag är servad med idag. Hadde hästen diarré ja då var det bara till att kavla upp ärmarna o doppa ner svansen i en hink med lite kallvatten o börja gno! Badade hästarna gjorde man nån gång om året när det var tillräckligt varmt, med en slang ute på stallplanen. Slangen gick såklart till kallvattenpumpen... Nuförtiden när jag har tillgång till sådan överflödslyx som varmvatten använder jag såklart ljummet vatten vid badning av hästkroppen. LJUMMET. För jag antar att hästar är precis som hundar dvs, de inte mår bra av att badas i 37 gradigt vatten. detta har jag igen fakta om, men det blir ju billigare iallafall ;)
 
# Föreläsningar mellan 10-12 och 13-15. HELA dagen försvinner lixom utan att man hinner med något. Näe, bättre att gå 8-12 isåfall om man ska hinna med 4 föreläsningar om dagen!!!! BLÄ PÅ GU!!
 
# Hästar rakas inte de klipps, men det har vi ju konstaterat tidigare i höst ;)
 
# Den eviga aggen mot lösdrift: Näe, hästar måste inte stå i en trasig gammal lada med lera upp till knäna bara för att de står på lösdrift!! De måste inte heller "bo" i en hösilagebal o vräka i sig dygnet runt!! 
 
Såhär ser mitt/vårt drömstall ut på ett ungefär:
Somvanligt blir mina Paintbilder groteskt stora, med väldigt små motiv.....Men iallafall. Jag önskar mig en stallgång med sådär 4-5 boxar på varje sida, men på ena sidan ska det gå att ta bort mellanväggarna så att det blir en enda stor box lixom, med boxdörrarna ut mot stallgången kvar. I den stora "boxen" ska det finnas minst 2 STORA portar ut till hagen. Både boxarna och lösdriften ska vara halmade (<3) Men det ska INTE finnas något annat käk i lösdriften. Bara vatten i så fall. Käka får de göra av gräset utanför (planerar att ha råd med/bo så långt ut i "åvävla"  att ha så pass mycket mark att det ska finnas tort gammalt gräs att pilla i på vintern med ;) )
Antingen "storfodrar" man morgon och kväll eller så har man en bal ståendes I ANDRA ÄNDEN av hagen. Jag tror skarpt på det där med att separera vattnet från maten, så hästarna få sin "naturliga vandring". Det allra bästa vore ju såklart om det skulle finnas en sjö/vattendrag i hagen som kan täcka deras behov. 
 
Ja ni hör ju, mina tankar går " Back to nature".
 
Dock önskar jag mig ett ridhus...För att Timpa ska kunna rida gymkhana året runt och för att det är förbannat skönt!! Jag Planerar såhär: Ett ridhus men ingen ridbana utan istället rida på gräs den delen av året som inte är frusen, och att rida i snön när det är snö. Att försöka ha så pass mycket mark att nyttja att det räcker till en ridplätt också. Det behöver ju inte vara någon plan fin gräsridbana, nästan bättre om det blir lite "naturligt" med nått dike, lite terränghinder osv, men även släta ytor för dressyrarbete. Ja som ni hör räknar jag med att inte bo kvar på västkusten där det är konstant regn, barmark på vintern och hutlösa markpriser ;) 
 
Nu ska jag åka och rida på min underbara häst som jag planerar allt detta för <3
 
 
 
 
 


Kommentarer
Malla

Alltid lika roligt att läsa dina inlägg :D
Tack för besöket senast. Hoppas vi syns snart igen <3

Svar: Hihi, tack ;) Det hoppas jag med, det går allt för lång tid mellan gångerna <3
Lina Karlstad

2014-01-03 @ 18:04:20


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0