Hett tips?

Den coola njurdoktorn gav oss även ett "hett tips" ifall vi någon gång vill vinna en vadslagning om viktnedgång. Haha, med komentaren att alla sätt att tjäna pengar på är bra....!!
Tipset var iallafall att dricka myyycket koksaltlösning innan vägningen. Eftersom det har samma salthalt som blodet kommer kroppen att ta upp det. Till skillnad från vatten som börjar kissas ut redan inom en halvtimma kommer det ta längre tid för kroppen att märka detta överflöd av vätska. Först när mekanoreceptorerna i framförallt höger förmah känner av en ökad uttöjning av hjärtväggen (skapat av en större blodvolym) kommer vätskevolymen i kroppen att minskas. Även baroreceptorerna på aortabågen kommer känna av detta då större volym i artärerna skapar en större spänning på kärlväggen de sitter i. Dessa receptorerna signalerar upp till hjärnan som signalerar ner till njurarna att "slänga bort" mer av blodplasman under filtreringen. 
 
Igår hade vi en introduktion i endokrin signalering, vi lärde oss mest grundläggande principer och inga " roliga grejer". 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0