Sanningen!

Ingen kan ha missat att det går att köpa påskmust sedan någon vecka tillbaka (mmmmm) så här kommer då sanningen om must:
 
JULMUST: Godast är helt klart Hammars (vilken ni göteborgsfjollor anagligen aldrig smakat på) men den är bara god på glasflaska. I petflaska är det helt klart Nygårdas julmust som är godast!! Apotekarnes är också mycket god, men lite sötare än nygårdas. Icas är helt ok den med, men har inte lika kraftfull smak. 
Såhär långt håller säkert alla med om att jag för ett rimligt resonemang - alla märken har ju trots allt sitt "eget" recept.
 
PÅSKMUST: För påskmustens del är det helt klart apotekarnes som är godast, med nygårda som en stark 2:a (för den har ful etikett). Här lyfter nu antagligen lite på ögonbrynen...
Och så till slutsatsen av mina observationer: Julmusten är ALLTID godare än påskmusten, oavsett vilket märke man jämför, eller om man jämför samma märke!! 
 
Det är alltså en stor psykologisk faktor i mig som påverkar vilken must jag väljer. EN mycket viktig del i det hela är etiketten - den ska vara fin och julig/påkig på ett gamaldags sätt alternativt se ut som den alltid har gjort. Den ska se ut som ett jul/påsk kort helt enkelt! Snyggast etikett blir godast helt enkelt. 
 
När detr kommer till jul vs påsk must från ett och samma märke styr den psykologiska faktorn ännu mer. På hösten är allt mörkt och tråkigt, man längtar till sin födelsedag (trots att den ALDRIG blir som man tänkt sig och numera slutat hoppas på den) och man längtar HJÄÄÄÄÄRNET efter att få göra det mysigt med diverde julpynt. DÅ där helt plötsligt brukar den duka upp från ingen stans - julmusten. Jul betyder en varm stuga där hela familjen är samlad och konstant vräker i sig en massa god mat. helst är det snöigt och lite kallt. Granen jävlas lite lagom när den ska i foten osv osv. Det väcker så stora och positiva minnen att Julmusten "smakar godare" än påskmusten i alla lägen!! 
 
Så nu vet ni ;)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0